2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Uçurumdan 24 saat sonra kurtarıldı

Denizli'de gezmek amacıyla Bağbaşı beldesinde bulunan dağlara çıkan şahıs, uçuruma yuvarlanarak yaralandı. Ayağı kırılan şahıs, 24 saat süren kurtarma operasyonunun ardından bulunduğu yerden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Fahrettin Kılınç (47) isimli şahıs, dün gezmek amcacıyla merkeze bağlı Bağbaşı Beldesi Zeytinli Deresi gitmek istedi. 18 yıldır bu bölgede sürekli gezdiği öğrenilen Fahrettin Kılınç, dün sabaha karşı Halk Caddesi'ndeki evinden çıkarak bölgeye gitti. Yaklaşık 15 kilometre yürüyerek Fındıklı mevkiine gelen Kılınç, burada bir süre dinlendikten sonra yürümeye devam etmek istedi. Uçurum kenarında olan Fahrettin Kılınç, bir ara dengesini kaybederek uçurumdan yuvarlanmaya başladı.

Şahıs, ağaç dallarına tutunarak durmayı başardı. Bu sırada, sağ ayağı kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler meydana gelen Kılınç, yardım istemek için yaklaşık 2 saat sürünerek cep telefonu çeken bir yer bulmayı başardı. Önce jandarmayı, sonra ailesini arayan Fahrettin Kılınç, bulunduğu bölgeyi tarif etti. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sivil savunma ekipleri sevk edildi. Ekipler, şahsa ulaşmakta bir süre güçlük çektiler. 

Dün öğleden sonra başlayan kurtarma çalışmaları sırasında ekipler şahsa sabaha karşı ulaşmayı başardı. Şahsa ulaşmayı başaran Denizli Sivil Savunma ekipleri, Kılınç'ı özel sedyeye yerleştirerek UMKE de (Ulusal Medimal Kurtarma Ekibi) görevli sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Havanında karanlık olması, bölgenin kayalık ve engebeli olması nedeniyle şahsı çıkarma çalışmaları havanın aydınlanması için beklendi. Ekipler takviye gelen jandarma ekipleriyle birlikte sabahın ilk ışıkları ile birlikte şahsı bulunduğu yerden çıkarmaya başladı. Şahıs yaklaşık 5 saat süren yorucu ve zor yolculuk sonrası çıkartıldı. Fahrettin Kılınç'ın yakınları ise şahsın kurtarılmasını endişeli bir şekilde bekledi.

Şahsın babası Mehmet Kılınç, oğlunun uzun süredir bölgeyi gezdiğini herhangi bir amacının olmadığını söyledi. Ekiplerin gelmesiyle birlikte endişeli bekleyişleri sona eren Kılınç ailesi Fahrettin Kılınç'ı sedyede görünce rahat bir nefes aldılar. Fahrettin Kılınç, bölgede hazır bekletilen ambulansa bindirilerek Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma Uzmanı Ümit Şıracı, çok zorlu bir kurtarma operasyonu olduğunu söyleyerek, "Şahsın kaybolduğu bize dün öğleden sonra bildirildi. Bölge çok çalılık ve uçurum olduğu için bulmak oldukça güçtü. Havanın kararmasıyla işimiz daha da zorlaştı. Ancak sabaha karşı şahsa ulaşmayı başardık. Şahsın ayağı kırık ve vücudunda yaralanmalar var. Durumu iyi. Bulmak kadar kurtarmakta çok zor oldu. Aşağıdan yukarıya çıkarırken çok zor anlar yaşadık. Yaklaşık 24 saat sonra şahsı çıkarmayı başardık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 23:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?