3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ulusal Hidroloji Kongresi başladı

ULUSAL HİDROLOJİ  KONGRESİ PAÜ'DE BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ilk kez üç büyük kentin dışında Ulusal Hidroloji Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.

Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Karahan ve akademisyenler katıldı. Kongrenin genel işleyişi ve içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ulusal Hidroloji Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Karahan, Türkiye'de ki su kaynakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 75 milyona yaklaşan Türkiye'de su kaynakları sıkıntısı yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Karahan, "Ülkemiz su kaynaklarının kısıtlı olduğu, kalkınma çabasını sürdürmekte olan bir bölgededir. Son zamanlarda su zengini bir ülke olduğumuz ile ilgili haberler basında yer alıyor. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır ve Türkiye su zengini bir ülke değildir. Bu nedenle sularımızın değerini iyi bilmeliyiz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kumsar ise, suyun mühendislik projelerinde iyi kullanılması halinde sudan çok önemli katkılar sağlanabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Kumsar, "İçtiğimiz suyu, enerjiyi elde edebiliriz. Elde ettiğimiz enerjiyi yenilenebilir enerji ve sulama gibi bir çok alanda kullanabiliriz" diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör ise, belediye olarak Denizli'de su ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Denizli olarak anlamlı bir kongreye ev sahipliği yapıldığını belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, insanoğlu olarak mevcut olan su kaynaklarının iyi değerlendirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Vali Yardımcısı Ertekin, konunun toplumun her kesimini ilgilendirdiğini, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi olarak kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Rektör Fazıl Necdet Ardıç ise, 33 bin öğrenci ve bin 300'e yakın akademik personeliyle uluslararası bir araştırma üniversitesi olmak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Rektör Ardıç, "Altyapımıza, laboratuar ve projelerimize ayırdığımız para kadar kongre ve konferanslara da destek veriyoruz. Geçen sene 13 ulusal ve uluslararası kongre yapıldı. Sempozyumlar, paneller ve konferanslarla bu sayı 300'ü geçiyor. Amacımız çeşitli üniversitelerden, dünyanın çeşitli yerlerinden bilim insanlarını bir araya getirerek ilerde oluşabilecek ortak çalışmalara zemin hazırlamak. Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadeledini kullandı. Konuşmaların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Acatay, 'inşaat mühendisliğinde hidrolik eğitimi konusunda kongrenin ilk konuşmasını yaptı.

ULUSAL HİDROLOJİ  KONGRESİ PAÜ'DE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 17:48:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?