2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 24.'sü düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali renkli görüntülerle başladı. 

Denizli Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali'nin bu yılki etkinliklerine yurtiçinden 8, yurtdışından da 3 olmak üzere toplam 11 tiyatro grubu katılıyor. Amatör tiyatronun başkenti olarak kabul edilen Denizli'de bugün başlayan ve 25 Mayıs'a kadar sürecek festivalin açılışı ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

Kortej yürüyüşü öncesi Denizli Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, yerli ve yabancı tiyatro gruplarının temsilcileri ile birlikte Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz'ı ziyaret etti. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ni her yıl sürdürmenin gururunu yaşadıklarını belirten Nuray Karayel, "Gelecek yıl çeyrek asırlık bir festival olacağız. Bunun hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladık. 24 yıl aralıksız olarak sürdürdüğümüz festival, bu bakımdan da büyük bir özellik
taşıyor" dedi. Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel tarafından kendisine festival için hazırlanan şapka ve tişört hediye edilen Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ise, Denizli'nin amatör tiyatroların başkenti olmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek, bu çalışmalarında Denizli Belediyesi'ne her zaman destek olduklarını söyledi. 

Ziyaretin ardından KKTC, Yunanistan ve Almanya'dan gelen grupların tiyatrocularının da aralarından olduğu grup, Denizli Valiliği önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Valilik bahçesinde başlayan kortej yürüyüşünden önce de özellikle KKTC'den gelen tiyatro grubunun sazlı sözlü eğlencesi büyük beğeni topladı. Tiyatrocular, davul ve darbukalarla birlikte oluşturdukları küçük sahnede dakikalarca göbek atıp eğlendi. İzleyenlerin alkışları arasında tiyatroda olduğu gibi oryantal danslarda da hünerlerini
gösteren genç tiyatrocular, büyük beğeni topladı. 

Daha sonra Denizli Belediyesi'nin düzenlediği 24. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Denizli Valiliği'nden başlayarak Denizli Belediyesi önüne kadar süren kortej yürüyüşü ile start aldı. Kortej süresince amatör tiyatrolar lehine slogan atan yerli ve yabancı tiyatroculara vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. 

25 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festivalde, tiyatro grupları 7 farklı merkezde 15 tiyatro oyununu sahneleyecek.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersan erışık IP: 88.224.100.xxx Tarih : 24.10.2008 15:24:56

ne güzel keşke karabükde de boyle etginlikler olsa..