2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ümit Kayıhan'ın basın toplantısı

Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, kulüplerde yaşanan teknik direktör değişikliklerinin Türk futboluna büyük zarar verdiğini belirterek, bir teknik direktörün bir yılda bir takım çalıştırabilmesi, bir kulübün de en çok 2 teknik direktörle sezonu tamamlaması gerektiğini söyledi.

Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. İkinci yarı hazırlıklarına bugün başladıklarını belirten Teknik Direktör Ümit Kayıhan, "Fortis Türkiye Kupası'nda Alanyaspor ve Sivasspor ile iki önemli maç oynayacağız. Bu sürede çalışmalarımızı Denizli'de sürdüreceğiz. Sivasspor maçının gece oynanması havanın aşırı soğuk olması sebebiyle bizim için büyük dezavantaj. Bu maçın gündüz oynanması için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. İkinci etap çalışmalarımızı Antalya veya Denizli'de sürdüreceğiz. Bu konuda kesinleşmiş bir programımız henüz yok. Günde çift idmanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Kayıhan, "Bazı oyuncuların kulüpleri olan problemleri ve bazı oyuncuların karar aşamasında olması bizi bu zor dönemde geç bırakabilir. Ama kadroya kaleci, defans ve orta saha olmak üzere en az 3 oyuncu dahil edeceğiz" dedi.

Denizlispor'a geldikten sonra oynanan 6 maçta sadece bir galibiyet alınmasının kendisinin durumu ile ilgili bir sıkıntıya sebep olup olmayacağı yönündeki bir soruya, "Ümit Kayıhan dimdik ayakta" şeklinde cevap veren Kayıhan, "Ümit Kayıhan'ın ne yaptığını herkes biliyor. Denizlispor'da neler yapacağı da belli. Denizlispor, 3 hafta sürekli gündemdeydi. Bunu hiç dile getirmediniz. Tüm Türkiye attığı ve yediği gollerle Denizlispor'u konuştu. Denizlispor'un Türk futbolunun namusunu kurtardığı bile söylendi" ifadelerini kullandı.

Ligin ikinci yarısında fikstür olarak zor maçlarla başlayacaklarını, ama bu fikstürün geri dönüşünün de olacağını belirten Kayıhan, "Herkes puan kaybedebilir. Ama ligde 7-8 takım var ki, hemen hemen aynı ayarda. Üst sıralar belli olmaya başladı. Bu 8 takımın en iyisinden biri olmak zorundayız. Tüm çalışmalarımız bu yönde sürecek" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de birçok takımın teknik direktör değiştirmesinin Türk futbolu açısından olumsuz bir tablo olduğunu söyleyen Kayıhan, "Türkiye'de bir teknik direktör bir yılda bir takımdan fazla takım çalıştırmasın. Bunun yanında bir kulüp de ikiden fazla teknik direktör değiştiremesin. Böyle bir şey olursa belli bir istikrar sağlanabilir. Herkes işini daha rahat yapar. Her teknik direktör bulduğu kulübe gitmesin. Bu çok önemli. Avrupa ve Orta Asya'da bizim kadar teknik direktör değiştiren başka bir ülke yok. Dünya ve Avrupa sıralamasındayız, ama bu konuda sınıfta kaldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?