6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Umutlar gelecek sezona kaldı

DENİZLİSPOR UMUTLARINI GELECEK SEZONA BIRAKTI

Bank Asya 1. Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Denizlispor, ligi 9. sırada tamamlayarak Süper Lig umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Süper Lig'de 10 sezon mücadele ettikten sonra düştüğü Bank Asya 1. Lig'de sezona çok iyi başlayan ve 12 hafta hiç mağlup olmadan zirvede yer alan Denizlispor, kendi sahasında Diyarbakırspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından başladığı düşüşü engelleyemedi. İlk yarıyı 28 puan ve averajla lider tamamlayan Yeşil siyahlılar, ikinci yarıda sadece 16 puan toplayabildi. 26.hafta 9.sıraya gerileyen ve sezon sonuna kadar puan cetvelindeki yeri hiç değişmeyen Horozlar ligi 44 puanla tamamladı. Hamza Hamzaoğlu

ile başladığı ligi Serhat Güller ve iki defa da Kenan Atik'le tamamlayarak 3 defa hoca değişikliği yapan Denizlispor'un en ilginç istatiği ise 195 gün kendi sahasında galibiyet yüzü görememesi oldu. Kendi sahasında en son galibiyeti 7 Kasım 2010 tarihinde 11.hafta maçında TKİ Tavşanlı Linyitspor'a karşı alan Yeşil-siyahlılar, 6.5 ay boyunca taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

Denizlispor Teknik Direktörü Kenan Atik, şampiyonluk hedefine çok erken veda ettiklerini belirterek, "Denizlispor takımı bunu haketmiyor ancak yapacak bir şey de yok. Ligin son haftalarında onurumuz için mücadele ettik. Rakiplerimizin durumu ve hedefiyle ilgilenmeden oynadık. Bu dönemde kendilerine görev verdiğimiz genç oyuncuların performansı bizim en büyük kazancımız oldu. Bu oyunculardan birkaç tanesini gelecek sezon takıma monte edebilirsek Denizlispor asıl o zaman kazanacak" dedi. Ligin son maçında

Orduspor'a kaybetmelerinin üzüntü verici olduğunu ancak genç oyuncuların mücadelesinin kendisini sevindirdiğini belirten Atik, "Bu sezonu beklemediğimiz bir yerde tamamladık. Özellikle golcü oyuncumuzun olmaması ligi bu durumda bitirmemizin en büyük etkenlerinden biriydi. Denizlispor mevcut hali ile bile daha iyi yerlere layık bir takım" dedi.

Orduspor maçı öncesi yönetimi istifaya davet eden taraftarların, maç sonrası futbolcuları tribünlere çağırarak alkışla destek vermesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 11:32:02
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 16:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?