2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Üniversite Gönüllüleri' kampanyası

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından, Sosyal Tesisler'de iftar yemeği verildi.

Yemeğe, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Selma Aliye Kavaf ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, yargı mensupları, rektör yardımcıları ve dekanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, ve basın kuruluşları temsilcileri katıldı. İftar yemeğinin ardından Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç bir sunum yaptı ve üniversitenin kuruluşundan bugüne geldiği noktayı anlattı.

Rektör Prof. Dr. Ardıç, uluslar arası araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket ettiklerini, üniversitenin iline, bölgesine, ülkesine ve bilime katkı sağlamada önemli bir eşiğe geldiğini anlattı. 30 bin kişilik öğrenci sayısına ulaştıklarını kaydeden Prof. Dr. Ardıç, hastane inşaatından kapalı spor salonuna kadar çok sayıda projeyi sürdürdüklerini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Artan öğrenci sayısıyla birlikte dersliklerde düzenlemeler yapıldığını, sınıfların tefrişatının daha çağdaş çizgilere çekilmeye çalışıldığını belirten Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, "15 yıl önce kurulan Pamukkale Üniversitesi belli bir eşiğe geldi ve bundan sonra Uluslararası Araştırma Üniversitesi olabilmesi ve bölgeye katkıda bulunabilmesi için bölgenin büyük desteğine ihtiyacı var. Yapılması gereken bir çok bina, donatılması gereken bir çok sınıf, içine alet alınması için bir çok laboratuar bulunmakta. Denizli tarih boyunca eğitime önem veren bir şehir olarak dikkat çekmiştir. Eğitime yaptığı katkı yadsınamaz. Hayırseverler, ilkokul ve lise düzeyinde bir çok okul yapıyorlar. Ama şu ana kadar üniversitemizde Denizlililer'in adını taşıyan bir tek bina yok. Üniversiteye yapılan yardım aslında eğitime yapılan yardımdan çok daha farklı bir anlam içeriyor" dedi. Sanayi sektörünün yaşadığı sorunları herkesin bildiğini ifade eden Ardıç, "Biz emek yoğun üretim yapan ve ihracata dayalı bir sanayiyle gelişen bir şehiriz. Şimdi yaşadığımız bu sorunları 65-70 yıl önce Amerika'da, 30-40 yıl öncede Avrupa'da ki şehirler yaşadı. Sanayi kurumlarımız bu sorunları aşacak ama çıktıklarında büyük olasılıkla yüksek teknolojili az emekle üretim yapan tesisler olarak çıkacaklar. Amerika ve Avrupa'da ki şehirler hizmet sektörüne önem vererek kurtulmuşlar. Hizmet sektörü demek sağlık, turizm ve eğitim demek. Sağlık konusunda büyük yatırımlarımız var. Denizli bölgenin sağlık merkezi olmaya aday. Ama eğitim konusunda ilköğretim yatırımı eğitimde hizmet sektörü anlamına gelmiyor. Üniversiteye yardım yapılırsa hizmet sektörü anlamına geliyor. Bu üniversitede 100 bin öğrenci olursa, Denizli'de ne işsizlik ne de düşük gelir seviyeli insanı kalır" dedi.

Yemekte, Denizli protokolüne, 'Üniversite Gönüllüleri Kampanyası' tanıtım broşürü dağıtıldı. Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizlililer'e kampanyaya destek çağrısı yaparak, "Tüm Denizlileri ellerindeki olanaklarla üniversitemize katkıda bulunmaya çağırıyorum. Sınıflara, laboratuarlara ve binalara hayırseverlerimizin isimlerini vermeye açığız. Tüm oda başkanları, üniversitemiz vakıf üyeleri, protokol üyelerimizi bizlere destek olmaları için çağrı yapıyorum. Üniversite Gönüllüsü Kampanyası çerçevesinde hayırseverlerden sınıfların, bilgisayar laboratuarlarının ve araştırma laboratuarları ile inşaatı devam eden eğitim binalarının tefrişatına katkı sağlamaları bekleniyor. Üniversite gönüllülerinin isimleri bağış yaptıkları derslik ya da binalara verilecek, katkılar kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?