2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Üniversite öğrencilerine burs

Denizli Belediyesi, 2008-2009 Eğitim Yılı'nda, üniversite öğrencilerinin öğrenim yardımı alma müracaatlarını Ekim ayı sonuna kadar kabul edecek. Eylül'de başvuruları tamamlanan lise öğrencilerinden 750'sine aylık 50 lira, bin 500 üniversite öğrencisine de aylık 120 lira burs verilecek.


Denizli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin başvurularını 1 Eylül-30 Eylül 2008 tarihleri arasında kabul etmesinin ardından bu kez de üniversite öğrencilerinin başvurularını almaya başladı. Müracaatta bulunacak öğrencilerden ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, Türk vatandaşı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmaması, devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması, açık öğretimöğrencisi olmaması, özel ve paralı okullarda okumuyor olması, başka kurum ve kuruluştan burs almıyor olması ve eksik evrakla başvuru yapmama şartı aranacak.

Bu arada, Denizli Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 55 mahallenin herhangi birinde oturuyor olması şartı kaldırıldı. Böylece 2009'da Denizli Belediyesi'ne katılacak Bağbaşı, Bereketli, Göveçlik, Cankurtaran, Gümüşler, Hallaçlar, Kayhan, Kınıklı, Korucuk, Gökpınar, Servergazi, Akkale ve Üçler beldeleri ile Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Güzelköy, Hisarköy, Kadılar, Karakova, Karakurt, Şirinköy ve Saruhan köylerinden de müracaatlar kabul edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?