2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Üniversitede Bakan Kavaf'a protesto

DEVLET BAKANI KAVAF PROTESTO EDİLDİ

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Pamukkale Üniversitesi akademik eğitim yılı açılışında bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Pamukkale Üniversitesi Akademik Eğitim Yılı Açılışı dolayısıyla Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın ilk dersi verdiği akademik eğitim yılı açılışında salona Tarih Bölümü öğrencisi oldukları belirtilen çok az sayıda öğrenci dışında öğrenci alınmadı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları belirtilen bir grup salona alınmamaları üzerine törenin yapıldığı binanın bahçe merdivenlerinde oturmaya başladı. Üniversitenin özel güvenlik ekibi tarafından önlerinde adeta etten duvar örülen öğrenciler uzun süre törenin bitmesini bekledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, akademik eğitim yılı açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilere "Samimi, cana yakın ve sıcakkanlı insanların yaşadığı bir şehirdesiniz. Daha da önemlisi huzurlu bir kenttesiniz" dedi.

GENÇLİK HESAP SORACAK

Törenin sonunda Bakan Kavaf'ın aracına bineceği bina önünde güvenlik önlemleri artırılırken, bekleyen öğrencilerin de uzaklaşması istendi. Ancak öğrenciler oturdukları yerden kalkmayı kabul etmedi. Bakan Kavaf'ın çıkış kapısında görülmesiyle birlikte ayağa kalkan yaklaşık 30 öğrenci sloganlar atmaya başladı. Bakan Kavaf'ı protesto eden öğrenciler, "Burası Cumhuriyet Üniversitesi. Cumhuriyet Üniversitesi'ne giremezsin. Türk gençliği sizden hesap soracak. Cumhuriyet değil AKP yıkılacak. Defol buradan. Atatürk gençliği görev başında" şeklinde slogan attı.

Uyarılar ve müdahaleye rağmen eylemlerini sürdüren grup üyeleri ile güvenlik ekibi arasında arbede yaşandı. Bakanın olduğu alana geçmelerine izin verilmeyen öğrencilerin ağızlarını kapatarak slogan atmasını engellemeye çalışan güvenlik ekipleri, öğrencileri oturdukları alandan çıkarttı. Bir süre daha protestolarını sürdüren ve slogan atan öğrenciler daha sonra alandan ayrıldı.

Olayda herhangi bir gözaltı olmadı

DEVLET BAKANI KAVAF PROTESTO EDİLDİ
DEVLET BAKANI KAVAF PROTESTO EDİLDİ
DEVLET BAKANI KAVAF PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 11:44:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 17:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?