3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Üniversiteli itfaiyeciler iş başında

ÜNİVERSİTE MEZUNU İTFAİYECİLER

Denizli Belediyesi'nin geçen ay açtığı itfaiye sınavını kazanan üniversite mezunu 54 kişi eğitimlerinin ardından göreve başladı.

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, personel alımı için geçen ay sınav açtı. Sınava 485 aday başvurdu. Başvuru yapanlardan 35'i fakülte mezunu, 19'u yüksekokul mezunu oldu. 54 aday, mülakatı başarıyla tamamlayarak itfaiye eri oldu.

54 itfaiyeci adayı altı hafta sürecek temel eğitim kurslarına başladı. Yeni eğitimde, hizmet içi seminerler, yangınlara müdahale yöntemleri, doğal afetlerde kurtarma gibi konular ele alınıyor. Her personel, teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim görüyor.

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer de, itfaiye biriminde üniversite mezunu gençlerin yer almasının bir zorunluluk olduğuna işaret etti. Özellikle belediyeye proje onayı için gelindiğinde itfaiyedeki söz konusu bu ekipten faydalanılacağını anlatan Tuncer, 'Bu ekip kurumumuzun gelişmesine katkı verecek. Yangın Önleme ve Müdahale Şefliği'nde çalışacak olan bu personel, belediyeye onay için gelecek projeleri inceleyecek. Yıllar önce yapılan yanlış yapılaşma nedeniyle itfaiye araçlarımız bazı

mahallelere zor girmektedir. Bunun önüne geçeceğiz. Örneğin bir kimyagerden akaryakıt yangınlarına karşı neler yapılması gerektiğini öğrenirken, şehir plancısından güvenli yapı ve güvenli şehir oluşturulması noktasında faydalanacağız. Ayrıca, şehrimiz bir turizm beldesidir. Alo İtfaiye 110'u arayan bir turist de olabilir. Dilin önemi burada ortaya çıkmaktadır' dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İTFAİYECİLER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 11:44:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 22:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?