7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Üreticilere altın çilek fidanı dağıtıldı

BABADAĞ'DA ÜRETİCİLERE ALTIN ÇİLEK FİDANI DAĞITILDI

Denizli'de özel bir hastanenin kurucusu olan Dr.Rıdvan Erdemir, memleketi Babadağ'ın Kelleci Köyü ile Bekirler, Mollaahmet ve Altındere köylülerine halk arasında yer kirazı olarak da bilinen 10 bin altın çilek fidanı hediye etti.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Güngör, Babadağ Kaymakamı İdris Akça, Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek ve davetlilerin katıldığı törende konuşan Dr.Rıdvan Erdemir, bölgenin asıl geçim kaynağının tekstil olduğunu belirterek, "Ancak son yıllarda bu sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle halkın gelir düzeyi düştü. Katma değeri yüksek olan altın çileğin bölge halkının refah düzeyini artıracağını düşünüyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, Babadağ'ın çok değerli işadamları yetiştirdiğini belirterek, sağlık sektöründe hizmet veren Dr.Erdemir'in de doğduğu yeri unutmayan ve bölgenin gelir düzeyinin arttırılması konusunda beraber çalıştıkları bir kişi olduğunu söyledi. Tekstil sektörünün zaman zaman zirve yaptıktan sonra duraklama dönemleri yaşadığını belirten Yüksel, "Bunun yanında alternatif birkaç sektörümüz olmalı ki, tekstil sıkıntıya girdiği zaman geçimimizi sağlayacak başka gelir getirici faktörlere sahip olmalıyız. Bizim buralarda çok geniş tarım arazilerimiz yok. O yüzden ya katma değeri yüksek tarım ürünleri yetiştireceğiz, ya da hayvancılık ve arıcılık sektörünü geliştireceğiz" diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen ise tüm köyleri ziyaret etmeyi arzu ettiklerini ancak yoğun çalışma temposu içerisinde ancak bir vesile ile köyleri ziyaret etme imkanı bulduklarını ifade ederek, şunyarı söyledi:

"Buradaki amacımız hem fidanları dağıtmak, hem de vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemek. Birimizin mutlu olması çok şey ifade etmiyor. Önemli olan hepimizin mutlu olması, gelirinin iyi olması, sorunlarının olmaması ve sağlıklı olması. Buralarda yetiştirilebilecek en uygun ve katma değeri yüksek ürün olarak altın çilek görünüyor."

KÖYDES ve BELDES projesi ile kırsal kesime çok büyük oranda kaynak aktarıldığını belirten Vali Erkmen, "Bu projelerden en fazla yararlanan illerden birisiyiz. Köylerimizin tamamının ilçelerle olan yol bağlantıları asfalt. İçme suyu olmayan hiçbir köyümüz yok. Köylerimizden yoğun şekilde kilit taşı talebi geliyor. İl Özel İdaremizin bütçesi doğrultusunda bu talepler de karşılanmaya çalışılıyor" dedi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Erkmen ve protokol üyeleri Altındere Köyü'ndeki fidan dağıtım töreninin ardından 2006 yılında Siirt'in Pervari İlçesi'nde şehit düşen Er Birhan Göven'in ailesini ziyaret etti. Ziyarette anne Bahriye, baba Abdullah ve kızkardeş Seçil ile bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Erkmen, ailenin karşılaşabilecekleri sorunlarını mutlaka kendilerine iletmelerini, üzerlerine düşen bir görev olduğunda mutlaka yerine getireceklerini söyledi.

BABADAĞ'DA ÜRETİCİLERE ALTIN ÇİLEK FİDANI DAĞITILDI
BABADAĞ'DA ÜRETİCİLERE ALTIN ÇİLEK FİDANI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:17:04
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 17:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?