3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Üretim merkezi gibi cezaevi

CEZAEVİ DEMEYE ŞAHİT LAZIM

Denizli Sarayköy Açık Cezaevi, 20 iş kolu ile adeta üretim merkezi haline geldi. Cezaevi, hükümlülerin yanı sıra vatandaşların da yararlanabileceği futbol sahasıyla da bir cezaevinden çok spor kompleksini andırıyor.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan açık cezaevinde futbol halı sahası ve mahkumlar tarafından mermer üzerine yapılan resim sergisinin açılışı yapıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, hakimler, savcılar ve davetliler katıldı. Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, yaptığı konuşmada, kurumun 2005 yılında açık cezaevine dönüştürüldüğünü, 45 personel ve 20 iş kolunun bulunduğunu söyledi.

Hükümlülerin iş kollarında aldıkları maaşla ailelerine maddi anlamda yük olmadığını ifade eden Duman, açılan futbol sahasında hükümlülerin yanı sıra vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, cezaevinde sosyal tesis ve futbol sahasının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan sosyal tesislerin hükümlüler ve ailelerine çok katkı sağlayacağını belirtti. Vali Yavuz Erkmen, hükümlülerin kısa zamanda cezalarını bitererek ailelerinin yanına dönmelerini arzu ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzen ve güzellik var. İnsanın içinden cezaevi demek gelmiyor. Hep bu anlamda gördük ve bundan sonra da böyle göreceğiz. Ne burada ne de diğer cezaevlerinde kimse olmasın. Kısa sürede sevdiklerinin yanına yuvalarına dönsünler. Tüm ülkede sevginin hakim olmasını istiyoruz. İnsanlar birbirlerini sevdikçe çok daha iyi ortamlar oluşur. Sevgiden hiçbir zaman uzaklaşmamalıyız. Birbirimize karşı hoşgörülü olalım."

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ve katkıda bulunanlara plaket ve mermer üzerine yapılan resimler takdim edildi. Türkiye'de ilk kez Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlar tarafından yapılan mermer üzerine resim sergisi büyük ilgi gördü. Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve diğer katılımcılar daha sonra futbol sahası ve sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 45 bin TL'ye malolan sosyal tesis ile İl Özel İdaresi işbirliğiyle yaptırılan ve 72 bin TL'ye

malolan sentetik çim halı sahanın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri soluğu kale önünde aldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri bol bol şut çalışması yaptı. Futbola olan düşkünlüğü ile bilinen Vali Erkmen'in yaptığı atışlar kaleciye zor anlar yaşattı. Protokol üyeleri cezaevi bünyesindeki sera ve diğer işkollarını da ziyaret ettiler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

CEZAEVİ DEMEYE ŞAHİT LAZIM
CEZAEVİ DEMEYE ŞAHİT LAZIM
CEZAEVİ DEMEYE ŞAHİT LAZIM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 10:41:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 17:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?