3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Uyanıkken beyin ameliyatı yapıldı

Denizli'de, yaşlı bir hasta uyanık iken ameliyat edildi.
Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde yeni bir yöntem olan ve Türkiye'de bazı hastanelerde uygulanan uyanık cerrahi yöntemi ile beyin tümörü olan yaşlı bir hasta uyanık iken ameliyat edildi.

Denizli Cerrahi Hastanesi'nde Prof.Dr. Mehmet Erdal Coşkun ve Op.Dr. Sinan Karaağaç'ın birlikte gerçekleştirdikleri operasyonda uygulanan yöntemle yapılan ameliyat başarıyla tamamlandı. Ameliyat sırasında uyanık olan hastaya ekip tarafından sık sık sorular sorulduğu ve alınan cevaplara göre operasyonun gerçekleştirdiğibelirtildi.


Prof.Dr. Mehmet Erdal Coşkun yeni yeni popülerleşen bir yöntem olan uyanıkken beyin ameliyatının gerçekleştirilmesindeki amacın yaşlı hastaların anestezi sonrasında uyandırılırken sorunlarla karşılaşılabildiğini ve ameliyatın başarılı geçmesine rağmen ölüm gerçekleştiği için ameliyatın hasta uyanıkken yapılmasının daha iyi sonuç verdiğini söyledi.


Prof.Dr. Coşkun, ameliyat esnasında hastanın konuşmasında bir bozukluk ya da el ve ayaklarda bir uyuşukluk olduğu takdirde o bölgedeki lezyona dokunulmadığını belirtti.


Op.Dr. Sinan Karaağaç ise bu yöntemin yaşlı hastalarda, konuşma merkezine yakın olan tümörler ve vücudun bir tarafındaki kol ve bacağa giden sinirlerin kaynaklandığı merkezlere yakın olan tümörlerde de tercih edilen bir yöntem olduğunu ifade etti. Hastaya ameliyat öncesi rahatlaması ve ameliyat yapılırken bıçak yarasını hissetmemesi için bir takım ilaçların yapıldığını belirten Op.Dr. Sinan Karaağaç, hastanın ameliyat esnasında ağrı ve acı çekmemesinin sağlandığını, ameliyattan sonra servise çıkarıldığını ve 24 saat izlendikten sonra bir sorun yoksa taburcu edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 00:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?