3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Uygun'dan FB yakıştırmasına cevap

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligin geride kalan 4 haftasında puan kaybetmeden şampiyon olmak istediklerini, yıllardır süren başarıyı kupayla taçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'nin konuğu oldu. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kariyer Günleri'nin açılışına katılan Bülent Uygun, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

'Şampiyon biziz ama birinci kim olur bilemem' sözünü tekrarlayan Bülent Uygun, "Bu hafta Beşiktaş'la birlikte ikimiz de puan kaybettik. Gaziantepspor maçında belki kadromuzun kısıtlı olması, yaşadığımız sıkıntılar, istediğimiz oyunu sergileyememiş olmamız mağlup olmamıza sebep oldu. Tekrar liderliğimizi sürdürmemiz, futbolcularımın son 4 haftada bundan ders almış olması bizim için sevindirici. Kalan haftalarda inşallah lider olarak ligi bitirip, yıllardır süren başarıyı kupayla taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Sivasspor takımının 20 milyon liralık bütçesiyle, yıllardır ligde güzellikler yaşatması ve 16 haftadır liderliğini sürdürmesinin, hem puan farkı hem fikstür avantajıyla girdiği bir ortamda, inanarak, arzu ve coşkuyla şampiyonluğu Anadolu'ya getirmek istediğini belirten Bülent Uygun, "Bu da Anadolu için örnek bir proje olacaktır. Bunu da 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanarak kupayı kazanarak başarıyı elde etmiş oluruz" diye konuştu.

Turkcell Süper Ligi'nin marka değerinin yükseldiğini söyleyen Bülent Uygun, "Ligin marka değerinin düştüğünü söyleyenler aslında düşmüş durumdalar. Bana göre düşük ufukları olan insanlardır. Süper Lig'in markası, değeri düşmedi, aksine yükselen bir trendde. Daha da büyüyecektir. Anadolu takımları bu şekilde büyüdüğünde reklam pastaları büyüyecek. O gazeteyi okuyan arkadaşlar o gazetelerin yüzde 60'ının Anadolu'da satıldığını unutmasınlar. Bu rakam yüzde 80'e ulaşacaktır. O yüzden Turkcell Süper Lig'de yükselen bu trendde şampiyonluklar herşeyi perçenleyecektir" dedi.

Rakiplerinin puan kaybetmesi üzerinde düşünceleri olmadığını ama puan kaybedebileceğini ön sezileri ile görebildiklerini belirten Bülent Uygun, "Önümüzdeki haftalarda yine puan kayıpları olacaktır. Biz kalan 4 maçta puan kaybetmeden ligi tamamlayıp başarıya ulaşmak istiyoruz. Beşiktaş da biz de puan kaybedebilir. Trabzonspor'un da şampiyonluk şansı var" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne isminin geçmesi ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Bülent Uygun, "Benim Anadolu'da yapacak çok şeyim var. Sivas halkına ve insanlara manevi borcum var. Orada staddan tesisleşmeye kadar başlattığımız çalışmalar var. Şampiyonlar Ligi'nin en genç teknik direktörü olma şansını yakalayacağım. Böyle bir ortamda hiçbir para bu iş için ölçü olmaz. Ben Fenerbahçe'de şampiyonluklar ve gol krallığı yaşadım. İnsanlar oraya bizi yakıştırıyor. Bu da bana gurur veriyor. Zamanı geldiğinde, benim hayallerimi gerçekleştirmek adına, Allah da inşallah öyle bir zaman getirdiğinde bu başarıyı elde edecek duruma gelirsem, orada olmayı ve o başarıları hep birlikte yaşamayı isterim. O zaman nasip olmasını isterim. Şu anda Sivasspor'un başındayım ve hiç bir yere ayrılmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Kariyer Günleri açılışında üniversiteli öğrencilerin yanısıra, Denizlili basın mensupları da Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 22:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?