2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Uyuşturucu baskını: 17 gözaltı

Denizli'de, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik Karaman-2 operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık altı ay önce Karaman Mahallesi'nde bazı şahısların torbacı tabir edilen kişiler vasıtasıyla uyuşturucu madde ticareti yaptıklarına dair bir vatandaşın yazılı olarak emniyet müdürlüğüne ihbarda bulunması üzerine harekete geçen Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karaman-2 operasyonu adıyla bir çalışma başlattı. 

Yaklaşık altı ay süren çalışma neticesinde 17 adrese baskın yapıldı. Operasyonda, ikisi kadın toplam 17 kişi gözaltına alındı. Şahısların ikamet, oto ve üst aramalarında, 29 adet fişek tabir edilen satışa hazır esrar maddesi, iki adet kilitli naylon poşet içerisinde satışa hazır esrar maddesi, bir miktar esrar maddesi, uyuşturucu hap, uyuşturucu madde satışında kullanılan malzemeler, bir tabanca, bir şarjör ve 8 mermi, bir av tüfeği ve bu tüfeğe ait 22 adet kartuş ele geçirildi. Soruşturması tamamlanan 17 kişi, 'Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak' iddiasıyla bu sabah adli makamlara sevk edildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, operasyonun vatandaşların yazılı ve sözlü ihbarlarıyla başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Bir insanlık suçu olan uyuşturucunun sokağa inmesine karşı sıfır tolerans sloganıyla devam eden mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın güvenini kazanmada temel teşkil edecek olan ihbarlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizi polisi tarafından hassasiyetle takip edilerek gereği yapılacaktır" denildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 12:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?