5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Vali: Eğitim sistemi sorgulanmalı

DENİZLİ Valisi Hasan Canpolat, “Bu eğitim sistemi, Türkiye'yi çıkmaza sürüklüyor. Türk halkı gencinden korkmaya başladı. Bu kabul edilir bir şey değil. Eğitim sistemi sorgulanmalıdır” dedi.

Vali Canpolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Canpolat törendeki konuşmasında, çileğin ağaçta mı yoksa toprakta mı yetiştiğini bilmeyen üniversite mezunlarının bulunduğunu söyledi. Günümüzde, öğretmenlerine yumruk atan, birbirlerini bıçaklayan öğrenciler olduğuna dikkat çeken Canpolat, şöyle konuştu:

“Bu eğitim sistemi Türkiye'yi çıkmaza sürüklüyor. Türk halkı gencinden korkmaya başladı. Bu kabul edilir bir şey değil. Eğitim sistemi sorgulanmalıdır. ÖSS'ye 100 bin genci alıp milyonları dışarıda bırakırsanız kimse toplumsal huzurdan söz edemez. Vatana, emeğe, insan haklarına, toplumsal değerlere saygılı, bilgi çağına uyum sağlayan nesilleri elbette öğretmenlerimizle yetiştireceğiz. Ama öncelikle eğitim sistemini sorgulamalıyız, sorunları çözmeliyiz.”
Öğretmenler Günü kutlaması müzik öğretmenlerinin koro konseri ve yine öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi gösterisiyle devam etti. 18 stajyer öğretmen yemin etti, 10 emekli öğretmene plaket verildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de “Atatürk devrimlerinden ödün vermeden aydın fikirli, çağdaş, vatanını seven nesiller yetiştirmekten taviz vermeyeceğiz. Küresel dünyada en büyük sermaye bilgi toplumudur. Bilgi toplumunu hep birlikte yaratacağız. Denizli'de okuma yazma bilmeyen insanlar nüfusumuzun yüzde 1.5'unu oluşturuyor. Bu sayıyı sıfıra çekmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 14:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?