2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Vali Alevilerin iftarındaydı

Denizli Valisi Hasan Canpolat, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ile diğer protokol üyeleri, merkeze bağlı Güzelköy'de yaşayan Alevi vatandaşların köy kahvesinde dün akşam verdiği iftara katıldı.

Güzelköy'de düzenlenen iftara Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın yanı sıra Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Reşat Erdoğan ve Mustafa Özevcimen ile vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Güzelköy Muhtarı Ali Kocaer, "Şimdiye kadar hep birlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamımızı sürdürdük. Ayrımız gayrımız olmamıştır. Devlet büyüklerimizin iftarımızı şereflendirmeleri bizleri çok mutlu etmiştir. Bundan sonraki yıllardaki iftarlarımızda da kendilerini aramızda görmek isteriz" dedi. Denizli Valisi Hasan Canpolat, Anadolu coğrafyasının mayası ve hamurunun insana olan sevgi ve saygı olduğunu belirterek, "Anadolu'da ortaya çıkan Türk İslam medeniyetinin temeli insan sevgisidir. Bu unsuru kaybetmediğimiz sürece bu topraklarda ilelebet varlığımızı sürdüreceğiz. Birbirimize olan sevgimizi azaltmaya çalışanlar var ve bunun için de farklılıklarımızı kullanıyorlar. Farklılık yaratılıştan gelen bir özelliktir. Bir millete mensubiyet içerisinde de farlılıklar olacaktır. Farklılıklar bir ayrılık unsuru olarak kullanılmadığı sürece bir zenginliktir. Bizler dostu düşmanı ayırt etmek için farklılığı nasıl kullandığına bakmamız gerekiyor. Farklılığı bir zenginlik olarak değil de bir ayrılık unsuru olarak kullanıyorlarsa onlar bizim dostumuz değildir. Anadolu medeniyetini oluşturan ve Cumhuriyetimizi kuran herkesin bu medeniyette hissesi vardır. Alevi'siyle Sünni'siyle Cumhuriyet'in temelinde hissesi olan insanlarımızın farklılıklarını kullanmaya çalışanlara asla izin vermemeliyiz" dedi.


Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana yıpratmak isteyenlerin, şimdiye kadar hep farklılıkları kullanmaya çalıştıklarını ancak buna şimdiye kadar muvaffak olamadıklarını ve bundan sonra da olamayacaklarını belirten Vali Canpolat, Türk Milleti'nin buna asla izin vermeyeceğini söyledi. Türk Milleti'nin inancını en güzel şekilde yaşayan ve temsil eden bir millet olduğunu belirten Vali Canpolat, "Bu konuda hiç kimsenin Türk Milleti'ne söyleyecek bir sözü olamaz. Türk Milleti geçen yüzlerce yılda birbirine o kadar kaynaşmıştır ki, birlik ve beraberliğini bozmak asla mümkün olamaz. Farklılıklarımızı yaşatarak ve birbirimize saygılı olarak yaşayacağız. Türkler çok büyük bir coğrafyayı yönetirken hiç kimseyi ezmemiş, kırmamış ve inançlarına saygı göstermiştir. Bu gün birçok millet inancını muhafaza ederek bu günlere geldiyse, bunu Türk Milleti'nin derin hoşgörüsüne borçludur. Ancak dünya coğrafyasına bakıldığında bir avuç sayılabilecek bizler, sevgi lisanını unutursak, hem kendimizi hem vatanımızı kaybederiz. Bu nedenle hem kendimize karşı hem de yaşadığımız coğrafyanın çevresinde bulunan insanlara karşı da sevgi ile yaklaşmalıyız. Muharrem ayı dolayısıyla bu iftar yemeğinde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Hep beraber milletimize hizmet etmek için çalışacağız. "Halka Hizmet Hakk'a Hizmet" anlayışı içerisinde milletimizi ve memleketimizi mamur etmek için elbirliğiyle çalışacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 12:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?