2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Vali Erkmen ayakta alkışlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de coşkuyla kutlandı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen duygu dolu konuşması sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı. Denizli Valiliği önünde başlayan tören son yılların en kalabalık kutlamalarına sahne oldu. Yaşlı, genç, kadın onbinlerce vatandaş sabah saatlerinde kutlamaların yapılacağı Denizli Valiliği önünde toplanmaya başladı. Denizli Valiliği'nden Delikliçınar Meydanı'na kadar olan alan tamamen doldu. Sıcak bir havada yapılan kutlamalar Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 11.Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Topbaş ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin askeri araç üzerinde vatandaşların bayramınını kutlamalarıyla başladı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen konuşması sırasında ağlamamak için kendisini zor tuttu. Türk Milleti'nin Çanakkale'de kahramanlığını gösterdiğini ve dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti'nin var olacağını belirten Vali Erkmen, şöyle konuştu: "Hiçbirimiz temenni etmiyoruz ama şehit cenazelerimizi hepimiz görüyoruz. Şehidimizin biri Denizlili, biri İzmirli, biri Adıyamanlı, biri Karslı, biri Diyarbakırlı. Onlar
bağımsızlık için şehit düşüyorlar. Şehirleri farklı olsa da, onlar aynı milletin evlatları. Bizi biz yapan değerleri hep birlikte yaşıyoruz. O nedenle bizim, hiç bir zaman oyuna gelmeyip ülkemizi geçmişte olduğu gibi bölmek isteyenlerin oyunlarına kesinlikle gelmeyin. Türk Kürt kavgasına kesinlikle düşmeyeceğiz."

Türk Milletinin bu oyunların farkında olduğunu anlatan Erkmen, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bir tek yumruğuz ve bunu da hiç kimse bölemeyecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar ülkemizi bölmek, cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak isteyenler çıkmıştır. Bundan sonra da çıkacaktır. Ama bugüne kadar ders alanlar, bundan sonra da aynı dersi alacaktır. Türk insanını kimse bölemeyecektir."

Konuşmasını "Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Türkiye'ye, ne mutlu hepimize, ne mutlu Denizli'ye" diye tamamlayan Vali Erkmen vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrenci ve okullara plaket verildi. Halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişine geçildi.

Ellerinde bayraklarla yüzlerce öğrenci tören geçişi yaparken, askeri birliklerin geçişinde vatandaşlar askerleri dakikalarca alkışladı. Tekerlekli ve zırhlı araçların geçişini büyük bir heyecanla izleyen vatandaşlar askerlere büyük moral verdi. Tören bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?