3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Vali Erkmen müftüleri uyardı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İl Müftüsü Mehmet Köse ve 18 ilçe müftüsü ile yaptığı toplantıda, özellikle tarihi değeri bulunan camilerin korunması konusunda uyarılarda bulundu.

Polisevi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, İl Müftüsü Mehmet Köse ve ilçe müftüleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen; toplantıya katılan müftülerden, cuma namazı öncesi okunan hutbelerin müftülüğün belirlediği hutbeler olması gerektiğini, camilerin temizliklerinin eksiksiz yapılmasını, Hac ve Umre için vatandaşların Çardak Havaalanı'ndan gidebileceklerinii ve bunun özellikle köylerde yaşayan vatandaşlara bildirilmesini istedi.

Deprem hassasiyeti olan camilerin belirlenmesi için çalışma yapılması isteyen Vali Yavuz Erkmen, kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası'nın müftülüğün programları çerçevesinde tüm vatandaşları kucaklayıcı bir program olmasını istedi. Vali Ermen ayrıca, ilçelerde bulunan tarihi değeri bulunan camilerin korunarak ayakta kalmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda ilçe müftüleri yaptıkları çalışmalar ve yaşanan sıkıntılarla ilgili Vali Erkmen'e bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 22:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?