2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Vali Erkmen'e İzmir'den misafir

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.


Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Mehmetçik Vakfı'nın bu güne kadar 30 bin aileye yardım eden en büyük vakıflardan biri olduğunu belirterek, "Mehmetçik Vakfı askerlik hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden mehmetçiklerimizin ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, gazi ve engelli mehmetçiklerimize ve çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlamak maksadıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kuruldu" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu kararı ile 13 Ekim 2008 tarihinde İzmir Temsilciliği görevine atandığını belirten Aslan, "Bu kapsamda Denizli, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsayan sorumluluk sahamız içerisinde hizmet vermeye başlıyoruz. Göreve başlamamla birlikte ilk ziyaretimi Denizli'ye yapmaktan büyük mutluluk duydum. Denizli Valiliği olarak vakfımıza destek vermenizi istiyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Erkmen, "Mehmetçik Vakfı güzel bir düşünce ile yola çıkmıştır. Türk Milleti olarak Mehmetçik Vakfı'na minnet borcumuz vardır. Hiç birimiz hiçbir askerimizin şehit ya da gazi olmasını istemiyoruz. Ancak vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını sağlamak için şehit ve gaziler vermemiz kaçınılmazdır. Denizli her konuda olduğu gibi hayırseverleri ile ve yaptığı hayırlar ile örnek teşkil etmeye devam eden bir il. Bu kapsamda, gerek valiliğimizin gerekse halkımızın Mehmetçik Vakfı'na gereken desteği vereceğine eminim" diye konuştu.


Ziyaretin sonunda Vali Erkmen Emekli Tuğamiral Aslan'a ziyaretin anısına Denizli Valiliği plaketi verdi. Tuğamiral Aslan da Vali Erkmen'e Mehmetçik Vakfı broşürü, kitapçığı ve Mehmetçik heykelciği takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?