3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Vali eşi minik adaşına altın taktı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, kendi ismi verilen bebeği ziyaret ederek bir altın taktı.

Bir süre önce Çivril ilçesinde doğum öncesi yaşanan sıkıntı sebebiyle Vali Yavuz Erkmen'in girişimleriyle Denizli'ye yönlendirilen anne Havva Alabaş, ambulansla Denizli yakınlarına geldiği sırada doğum yapmıştı. Baba Bayram Alabaş ve eşi Havva Alabaş da sağlıklı şekilde dünyaya gelen kızlarının ismini, kendilerine yardımcı olan Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal'in ismini vererek teşekkür etti.

Çivril'e bağlı Kıralan beldesinde oturan Bayram ve Havva Alabaş çiftini ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, kendi isminin verildiği küçük Nevhilal'e altın taktı. Bebeği kucağına alan ve uzun süre seven Nevhilal Erkmen, Nevhilal adının çok yaygın bir ad olmadığını ve dünyaya yeni gelen Nevhilal bebeği ziyaret ederek görmek istediğini söyledi.

Valinin eşinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirten baba Bayram Alabaş, yedinci çocukları olan Nevhilal'in doğumunda Vali Yavuz Erkmen'in katkılarından dolayı eşi Nevhilal Erkmen'in adını bebeklerine verdiklerini söyledi. Bayram Alabaş, ilçede sorunla karşılaşınca valiyi aradığını ve sıkıntısını anlattığını belirterek şöyle konuştu: "Sağolsun kendileri hemen ilgilenip derhal sevk yaptırılarak Denizli'ye gelmemizi söylediler. Biz de hemen sevki yaptırarak bir ebe hemşire ile birlikte ambulansla Denizli'ye doğru yola çıktık. Ancak Denizli yakınlarında ambulansta doğum gerçekleşti. Çocuğum sağlıklı olarak dünyaya geldi. Gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı valimizin eşi Nevhilal Erkmen'in adını bebeğime vermeyi uygun buldum."

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 19:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?