3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Vali Şimşek: Önce kirlenmeyi engelleyin

Denizli Valisi Gazi Şimşek, öncelikle kirlenmenin önlenmesi, kirlenme varsa arıtmanın yapılması ve her belediyenin bu işler için bütçe ayırmaları gerektiğini ifade etti.

Vali Şimşek, öncelikle kirlenmenin önlenmesi, kirlenme varsa arıtmanın yapılması ve her belediyenin bu işler için bütçe ayırmaları gerektiğini ifade etenizli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün organize ettiği atık su arıtma tesislerini kurmakla yükümlü bulunan merkez ilçe ve belde belediye başkanlarının atık su arıtma tesisi planlarının hazırlanmasıyla ilgili olarak, Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda tüm belediye başkanlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan hava ve suyun hızla yok olmakta olduğunu ve özellikle havanın kirlenmesiyle insan ömrünün yok olduğunu söyledi.

İnsanların yaşadığı çevreyi tüketmemesi gerektiğine dikkat çeken Vali Şimşek, dünya ile beraber hareket eden Türkiye’de de çevre sorunlarının çözümünde önlemlerin alınmakta olduğu ifade etti. 2004 yılında imzalanan kontrol yönetmeliği ve sosyal sorumluluk gereği hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten Vali Şimşek, öncelikle kirlenmenin önlenmesi, kirlenme varsa arıtmanın yapılması ve her belediyenin bu işler için bütçe ayırmaları gerektiğini ifade etti.
Denizli İl Çevre Müdürü Yılmaz Kaplan da, yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’ndaki Türkiye ile ilgili olarak, "Su kalitesinde ilerleme sağlanamamıştır" ibaresine dikkat çekerek bilgilendirme toplantısı çerçevesinde belediye başkanlarına projelerle ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 12:24:16
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?