3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Vali Şimşek temel attı

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Buldan Devlet Hastanesi'nin 25 yatak kapasiteli ek binasının temelini törenle attı.

Törene Vali Gazi Şimşek'in yanısıra, Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, Buldan Kaymakamı Bilal Çelik, Buldan Belediye Başkanı Temel Başbuğ, Yenice Belediye Başkanı Hamdi Akan, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Buldan Emniyet Müdür Vekili Serhat Kasım Öklü, Buldan Devlet Hastanesi Başhekimi Can Aslanca, hayırseverler Ahmet Nadir Özden, Ahmet Tuncay, Ahmet ve Mustafa Seyrek kardeşler, Ali Tunaboylu, Mithat Sürel, Mehmet Ülkü, Müesser Ülkü, Özer Ural, Makbule Erensoy, Ömer Yiğitler ve vatandaşlar katıldı.

Buldan Kaymakamı Bilal Çelik, yaptığı konuşmada, toplumsal gelişmenin bir göstergesinin de devletin insanlarına verdiği sağlık hizmetleri olduğunu, bu yüzden sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılıp sayılarının çoğaltılması gerektiğini dile getirdi. Buldan'ın hayırseverler bakımından çok şanslı olduğunu, hayırseverlerin pek çok eğitim ve sağlık hizmetlerine katkıda bulunduğunu, şu anda da on hayırseverin biraraya gelerek ek hastane binasının yapımını sağlayacaklarını belirtip kendilerine teşekkür etti. Vali Gazi Şimşek de törende yaptığı konuşmada Buldanlılar'ın eğitim ve sağlığa çok katkıda bulunduklarını, Buldan'daki eğitim kurumlarının büyük çoğunluğunun Buldanlı hayırseverler tarafından yaptırıldığını dile getirdi. Vali Şimşek, sağlıkta büyük dönüşüm yaşandığını, bu dönüşümün hastaneden elde edilen gelirin hastane tarafından yine hastane için harcanması olduğunu söyledi. Vali Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık hizmetlerini götürecek personelin hem yetiştirilmesi hem de dengeli dağıtılması çok önemlidir. Ülke düzeyinde dengeli bir dağıtımın temeli atılmış durumdadır. Doktor sayımızın yeterli olmadığını kabul edelim. Ülke çapında 82 bin civarında doktorumuz var. Tam bir sağlık hizmeti verebilmek için bu sayıyı 160 ile 200 bine çıkarmalıyız. Buradaki yönetim buradan elde ettiği geliri, tıbbi araç gerece dönüştürecek, bunun kararını kendi verecek. En büyük dönüşümlerden birisi bu. Yerelleşme, yerel idare, yerele inisiyatif verme bu demektir. Devletin asli görevlerinden birisi tedbirlerini alarak insanların hasta olmamasını sağlamaktır. Çünkü bu tedaviden daha ucuza mal olmaktadır. İnsanların hasta olmaması için aşılamamız gerekiyor. Bunun duyurulmasında basınımıza önemli bir görev düşüyor. İnsanlarımızı, çocuklarımızı, yeni yetişen nesli sağlık hizmetine katmalıyız. Bunun için herkese büyük sorumluluk düşüyor."
Vali Gazi Şimşek, Buldan Kaymakamı Bilal Çelik ve hayırseverler, birlikte ek hastane binasının temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 11:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?