2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Vali yıkım çalışmalarını inceledi

Pamukkale'de yıkım çalışmalarının devam ettiği antik havuz etrafındaki binaları yerinde inceleyen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Pamukkale Antik Havuz çevresinde bulunan ve daha önce restoran olarak kullanılan binanın yıkım çalışmaları devam ederken, Vali Yavuz Erkmen bölgede incelemelerde bulunarak, yıkım ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnceleme gezisine İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ve Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo da katıldı.

Vali Erkmen, ilk olarak Pamukkale işletme birimi yönetim binasında incelemelerde bulundu. Daha sonra aynı binada bulunan Özel Çevre Kurumu'nun (ÖÇK) hizmet birimlerini ziyaret eden Erkmen, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurumun binasında da incelemelerde bulunan Vali Erkmen, daha sonra yıkımı devam eden antik havuz çevresindeki binalarda da incelemelerde bulundu. Antik havuz çevresinde kalan soyunma kabinleri, tuvaletler ve oturma bölümlerinin ise gelen ziyaretçilere hizmet vermesi için şimdilik kalacağı öğrenilirken, projenin Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra antik havuz çevresinde kalan bu son yapıların da yıkılacağı kaydedildi. Yürütülen yıkım çalışmalarıyla ilgili olarak Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo, Vali Yavuz Erkmen'e bilgi verdi. Vali Erkmen, yıkım çalışmaları sürdürülen yerin haricinde fay kırıklarının bulunduğu ve termal suların çıktığı alanlarda da incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 20:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?