5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Vali'den engelli öğrencilere ziyaret

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Görme Engelliler Okulu'nu ziyaret etti. Okul Müdürü Gökhan Atalay, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli okul öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılanan Vali Hasan Canpolat , Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ile birlikte okulda incelemelerde bulundu. 

Sınıfları ve diğer birimleri inceleyen Vali Canpolat, öğrencilerle de sohbet etti. Engelli vatandaşların toplum içerisinde hak ettikleri yeri alabilmeleri açısından, eğitimin çok önemli olduğunu belirten Vali Hasan Canpolat, bu okulda eğitim alan öğrencilerin bunu ispatladığını söyledi. Vali Canpolat, okulları işletmenin, yapmaktan daha önemli olduğunu belirterek, "Okulları devlet de yapar ama, vatandaşın katkısıyla daha iyi işler. 

Tabi ki devlet eğitimi üstlenmiş ama daha iyisi yapılabilir. Bu da ancak vatandaşın katkısı ile olur. Devletin yapacağının belli bir seviyesi oluyor ama okulun en temel ihtiyaçlarına temizliğine, bakımına, güvenliğine katkı noktasında vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. 

Hayırseverlerimiz yaptıkları okula, vakıf veya dernek kurarak, özel öğretmen, cihaz ve başka takviyelerde bulunarak okullarımızın daha iyi işletilmesini sağlayabilirler. Okulun işletilmesi okul yaptırmaktan önemli. Bundan sonra artık buna bakmamız, hayırseverlerimizi buna yönlendirmemiz lazım. Okul binasını yapıp bırakmak yeterli değil. Dernek olarak sizler bunu kavramış ve yerine getirmişsiniz. Bu yüzden sizi özellikle tebrik ediyorum. Görme engelliler okulumuz Türkiye'de tam anlamıyla bir model. Özellikle böyle zor bir alanda özel eğitim veren okulumuzu olması gerektiği yere getirmişsiniz. Bu takdir edilecek bir durum" dedi. 

Görme engelli öğrenciler ustaca kullandıkları müzik aletleriyle Vali Canpolat ve diğer ziyaretçilere küçük bir konser verdi.
Denizli Görme Engelliler Okulu'nda, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, Isparta, Aydın, Muğla, Antalya ve Adapazarı'ndan 78 öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerden 61'i yatılı olarak öğrenimlerini sürdürüyorlar. Çeşitli branşlarda sözleşmeli ve kadrolu olarak 18 öğretmenin görev yaptığı okul 5 bin metrekare kapalı alana sahip.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 18:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?