3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Validen provakasyon suçlaması

DENİZLİ VALİSİ ERKMEN BAYRAM KUTLAMALARINDAKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kortejde yürümek isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcilerine polisin müdahalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Erkmen, Denizli'de bir süre önce bazı provokatif eylemler olduğunu belirterek, "Bugün de bazı grupların bazı provakatif eylemler yapacağına dair duyumlarımız vardı. Dolayısıyla biz sivil toplum örgütlerine resmi geçit anlamında izin vermeyeceğimizi 2 gün önceden duyurduk. Kendileri de yürümek istediklerini söylediler. Ama biz izin vermeyeceğimizi yazılı olarak kendilerine tebliğ ettik. Bugün emniyet yetkililerimiz kendileri ile görüşerek izin verilmeyeceğini, resmi programa saygılı olmaları yönünde bir kez daha uyarıda bulundular. Kendileri dün akşamüstü emniyet mensubu arkadaşlarımıza yürümeyeceklerini ve yalnız basın açıklaması yapacakları yönünde söz verdiler. Ama bugün gelinen noktada yolun üzerinde oturup özellikle askerlerimizin geçişini engellemeleri, bize gelen duyumların da ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi. Arkadaşlarımız iyi niyetli olsaydı kendilerine yapılmış olan bu iyi niyetli tebligatı, iyi niyet çerçevesinde yorumlayıp buna son verirlerdi. Böyle bir olaya da müsaade etmezlerdi. Bize gelen duyumu kendileri ile paylaşmama rağmen bu hareketi yapmalarını ben yadırgıyorum" dedi.

Cumhuriyet ve Atatürk'ün herkesin değeri olduğunu belirten Vali Erkmen, "Cumhuriyet ve Atatürk'e olan bağlılığımızı her vesile ile ifade ediyoruz ve yine de tekrar ediyoruz. Ama bizim için önemli olan olaylardan biri de birlik ve beraberliktir. O nedenle hukuka saygı çerçevesinde birlik ve beraberlikle, hukuk nizamını savunmak ve bunu tesis etmek de bizim görevimiz. Bugün burada pek çok kişinin sevinerek Cumhuriyeti coşkuyla, bayraklarıyla, çoluk çocuğuyla gelip bayram kutlamasını arkadaşlarımızın böyle resmiyeti, hukuku, devleti hiçe sayarak, 'Biz yürüyeceğiz, biz gideceğiz' şeklinde dayatmalarını kendilerine yaptığımız tebligata rağmen, aldığımız duyumları kendileri ile paylaşmamıza rağmen ne derece doğru olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Vali Erkmen, olayların ardından hiç kimsenin gözaltına alınmadığını belirterek, "Ama hukuk çerçevesinde işlem yapılacak. Resmi emre riayetsizliğin gereği neyse o yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:20:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 19:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?