5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Vali'den sanayicilere ziyaret

Denizli Valisi Hasan Canpolat Deri Sanayicileri Derneği, Mermerciler Derneği ve Organize Sanayi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Deri Sanayicileri Derneği'ni ziyarette Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Bekir Bozbay ve Deri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran tarafından karşılanan Vali Canpolat deri üreticilerinin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra Mermerciler Odası'nı ziyaret eden Vali Canpolat, Mermerciler Odası Başkanı Samet Tünay Gündüz ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı. Mermercilerin çalışmaları, sorunları ve ticari faaliyetleri hakkında Mermerciler Odası Başkanı Samet Tünay Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından bilgi verilen ve temel sorunlarının ulaşım konusunda yaşandığını öğrenen Vali Canpolat, istekleri yerinde incelemek için Mermer Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti. Yıllık 200 milyon dolarlık ihracatıyla Denizli ihracatında önemli bir yeri olan mermer, 72 ocak ve 90 fabrikada üretiliyor. 

Başta ABD olmak üzere dünyanın 80 ülkesine yapılan ihracat geçen yıla oranla yüzde 19 artış sağlandı. Denizli'de mermer sektöründe yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Mermer Organize Sanayi Bölgesi ve 52 ocak ile 22 fabrikanın bulunduğu Ballık Boğazı Mevkii'nde kötü durumda olan 8 kilometrelik yolda incelemeler yapan Vali Canpolat burada mermer ürecileriyle bir araya geldi. Yolun genel durumunun kötü olduğunu ve ihracatta önemli bir yere sahip olan mermer sektörünün gelişimi için düzeltilmesi gerektiğini belirten Vali Canpolat, mermer üreticilerinin katkı paylarını ödemeleri durumunda yolun en kısa zamanda istenilen seviyeye getirilebileceğini belirtti. 

Aylık, bin 500 konteyner mermerin ihraç edildiği Denizli'de, karayolu taşımacılığı ile nakliyenin pahalıya geldiğini ve aynı zamanda karayolu trafiğinde sorun oluşturduğu, bu nedenle raylı sistemle taşınmasının daha ekonomik olacağını belirten mermerciler, bir an önce demiryolunun organize bölge ile bağlantısının yapılması talebinde bulundu. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki dönemde olumlu gelişmeler beklediklerini söyleyen Vali Canpolat, demiryolu taşımacılığının yalnız mermer organize bölgesi için değil bütün organize sanayi bölgeleri için önemli olduğunu belirterek, sanayicilerin sıkıntılarının giderilmesi ve ekonomik gelişmenin hızlandırılabilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini söyledi. 

Son olarak Denizli Organize Sanayi Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Canpolat Organize Sanayi Bölgesi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 17:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?