2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Valilik binası ve evlerde çatlak!

DEPREM DENİZLİ'DEKİ BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTURDU

Bu sabah merkez üssü Aydın'ın Buharkent ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki deprem Denizli'de büyük korku ve paniğe sebep olurken, başta Denizli Valiliği olmak üzere bazı binalarda çatlaklar meydana geldi.

Aydın'da meydana gelen ve Denizli'de de hissedilen depremin ardından Denizlili vatandaşlar sokağa dökülürken, okullardaki öğretmen ve öğrenciler de kendilerini okul bahçesine attı. Sarsıntı sebebiyle bazı evler ile Denizli Valiliği'nde çatlaklar oluştu. Sıvaların döküldüğü ve bazı eşyaların düştüğü valilik binasında yapılan incelemede çatlakların sıva çatlağı olduğu belirtildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, depremin Aydın'ın Buharkent ilçesi ile Denizli'nin Sarayköy ilçesi arasındaki bir alanda oluştuğunu ifade ederek, Kriz Merkezi'nin tüm ihbarları değerlendirdiğini söyledi. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirten Vali Erkmen, "Bu bizim için sevindirici. Bazı binalarda ufak çapta sıva çatlakları ve cam kırıkları ile kiremit düşmesi denilebilecek bir takım maddi hasarlar oluştu" dedi.

Depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan okulları tatil etmeyi uygun görmediklerini kaydeden Erkmen, "Geriye kalan okullarda tüm okulların müdürlerine yetki verdik. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin psikolojisine göre değerlendirme yapılmasını ve bu konuda okul müdürlerinin karar vermesini kararlaştırdık" diye konuştu.

Vali Erkmen, telefonla İl Milli Eğitim Müdürü'nü arayarak, okullardaki son durum hakkında da bilgi aldı. Görüşmenin ardından Vali Erkmen, Atatürk İlköğretim Okulu, Vakıfbank İlköğretim Okulu, Denizli Lisesi ve Hürriyet İlköğretim Okulu'nda müdürlerin okullarını tatil ederek öğrencileri evlerine gönderdiğini söyledi. Ancak daha sonra yapılan açıklamada, hiçbir okulun tatil edilmediği ve eğitimin devam ettiği kaydedildi.

DEPREM DENİZLİ'DEKİ BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 11:16:03
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?