3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Vatandaş tören alanına koştu

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Denizli'de sabah saatlerinde Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve 11.Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki tebriklerle başladı. Denizli Valiliği önünde düzenlenen kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren törenin yapılacağı alan ve çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, tören alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 11.Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy ve Denizli Belediye Bakanı Nihat Zeybekci'nin askeri araçla vatandaşların ve askeri personelin bayramını kutlamasının ardından törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kurmay Yüzbaşı Murat Durusoy yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Atatürk düşünce sistemini özümsemiş, Atatürk ilkelerini esas alan, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne sarsılmaz inanç ve azimle bağlı olduğunu belirten Kurmay Yüzbaşı Murat Durusoy, şöyle konuştu: "Türk Silahlı Kuvvetleri, disiplinli ve iyi eğitilmiş seçkin personeliyle birlikte bu büyük Cumhuriyetin şeref ve gururunu yaşarken milletinden ve geçmişteki başarılarından aldığı güç ile her türlü iç ve dış tehlikelere karşı ülkeyi korumaya devam edecektir. Türkiye'yi bölmeye çalışan hainler ve onların işbirlikçileri şunu unutmasın ki, şehit kanları ile ıslanan ve yine şehit kanları ile kurulan bu vatan, dünya durdukça duracak, gök kubbe çökmedikçe bu şanlı bayrak ve bu şanlı halk şerefle duracaktır."

Kurmay Yüzbaşı Durusoy'un konuşmasının ardından askeri birlikler ve araçlar geçit töreni yaptı. Gazilerin de katıldığı geçit töreninde vatandaşlar askerlere sevgi gösterisinde bulundu dakikalarca alkışladı. Törenin bitiminde 67 yaşındaki manav Mehmet Elbasan var gücüyle okuduğu şiirle alkışlandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?