2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Velilere geri dönüşüm eğitimi

Denizli Belediyesi, 55 mahallede sürdürdüğü geri dönüşümü olan atıkların ayrıştırılması çalışmasında yeni dönemi başlatmasının ardından, okullarda da eğitim toplantlarına başladı.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin ve diğer yetkililer, Çamlık İlköğretim ve İş Okulu'nda velilere yönelik geri dönüşümlü atıkların değerlendirilmesi konusunda toplantı düzenledi.

Toplantıya, 2009 yılından itibaren atıkların toplanmasında lisans alan Tataroğlu Kağıtçılık, Ercan Kağıtçılık, ÇADEM Vatan Şirketler Grubu ve lisanlı bitkisel atık yağ toplayan ÇEVSA şirketi yetkilileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, yeni dönem hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha güzel, daha temiz ve daha sağlıklı bir kentte yaşamak için herkesin yapabileceği bir şeyler bulunduğunu belirten Şahin, "Belediyemiz, vatandaşların da desteğiyle çöplerin ayrı toplanmasıyla ilgili güzel çalışmalar yaptı. Bu başarının sürdürülebilmesi amacıyla vatandaşların daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Şu anda gelinen noktada da 4 ayrı firma tarafından şehrimizin atıklarının ayrıştırılarak toplanmasına, dönüşüme kazandırılmasına başladık. En büyük kazancımızdan biri de atıkların ayrıştırılıp ekonomiye kazandırılmasının yanında, Katı Atık Tesisi'nin de böylece ömrünün uzatılmasıdır. Her ay düzenli şekilde mavi ve siyah torbalar evlere bırakılmaktadır. Vatandaşlardan mümkün olduğunca atıkları ayrıştırmasını istiyoruz" dedi

Toplantıya katılan lisanlı firma temsilcileri de, birer konuşma yaparak geri dönüşümlü atıkların ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 20:16:49
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 20:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?