2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Velilerin geçici öğretmen tepkisi

Denizli'de bu yıl okula yeni başlayacak öğrencilere geçici öğretmen verileceğini öne süren öğrenci velileri çocuklarının sınıfa girmesine izin vermedi.


Denizli'nde binlerce öğrenci bugün ders başı yaparken, Merkezefendi İlköğretim Okulu 1-D sınıfı öğrencilerinin velileri geçici öğretmen eylemi yaptı. Sınıfa girecek Murat Demirlenk isimli öğretmenin başka bir okulda görevlendirilmesi ancak kadrosunun yine Merkezefendi İlköğretim Okulu'nda kalması, bu öğretmenin yerine geçici bir öğretmenin verileceğini söyleyen veliler, okul bahçesinde toplanarak çocuklarının sınıfa girmesine izin vermedi. Okul Müdürü Mutlu Erdoğan, velilerin yanına gelerek, "Bir sorun varsa niye bize gelmediniz?" diye sordu.

Bu soruya sinirlenen veliler, "Geçen haftadan beri sizin yanınıza gelip durumu anlatıyoruz. Nasıl haberiniz olmaz?" diyerek tepki gösterdiler. Velilerin tepkisi üzerine okul müdürü Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayarak durumu anlattı. Çocuklarının sürekli öğretmenlerinin değiştirilmesi suretiyle eğitim görmesine karşı olduklarını, okula hangi öğretmenle başladıysa, son sınıfa kadar o öğretmenle devam etmesini istediklerini belirten öğrenci velileri, çocuklarıyla birlikte uzun süre bekledi. Olayı çözmek için okula gelen Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Başgün, önce çocukları öptü ve velilerle uzun süre görüştü. Yeni gelen öğretmenin eş durumu sebebiyle Denizli'ye geldiğini ve bu okula verildiğini söyleyen Başgün, "Geçici görev diye bir şey söz konusu değil. Bu sınıfa verilen öğretmen görevinin başındadır ve bu sınıfın öğretmenidir" dedi. Çocukları velilerin yanından alarak sınıflarına gönderen Şube Müdürü Hüseyin Başgün'ü dinleyen ve ikna olan veliler, bu defa okul müdürüne, konuyu niye böyle anlatmadığını söyleyerek tepki gösterdiler. Şube Müdürü Hüseyin Başgün'ün ikna çalışmalarının sonuç vermesi üzerine, çocuklar sınıflarına, veliler de evlerine döndü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?