6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ve Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) tarafından düzenlenen törenle ’2003 Vergi Ödemede, İhracatta ve Borsa Tescilinde Geleneksel Başarı Ödülleri’ dağıtıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki ödül törenine, Vali Gazi Şimşek, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Başsavcı Selami Hatipoğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Denizli Deftardarı Yücel Denizhan, DTO Başkanı Nail Kalemci, DSO Başkanı Abdülkadir Uslu, DTB Başkanı İlter Panayır, DETKİB Başkanı Raşit Güntaş, sanayici ve işadamları katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından PAÜ Müzik Korosu’nun Şef Aykut Önder başkanlığında sunduğu türküler ve PAÜ Halk Dansları ekibinin sunduğu gösterilerle devam etti.

Törende konuşan DTO Başkanı Nail Kalemci, kriz sözcüğünün sonsuza kadar geride kaldığını, Çardak Havaalanı ve duble yolların tamamlanması ile büyük merkezlere ve turizm bölgelerine Denizli’nin bağlantısının eskiye nazaran çok iyileştiğini vurguladı. Kalemci, "Fakat Çardak Havaalanı sivil ihtiyaçları karşılamaktan çok uzaktır. Alan, uçak seferlerinin düzenli gerçekleştiği, ’Charter’ seferlerinin yapıldığı bir yapıya kavuşturulmalıdır" dedi.

DSO Başkanı Abdülkadir Uslu ise, "Türkiye’de sosyo-ekonomik gösterge sonuçları tüm ilçeler ortalaması altında kalan ilçe sayısı 545’tir. Bizim Sanayi Odası olarak önerimiz, teşviklerin bu 545 ilçeye uygulanmasıdır. Eğer böyle bir uygulama öngörülürse Türkiye çapında 54 değil tam 78 ilimizde teşvik yürürlükte olacaktır. Bunun siyasi etkisinin, rantının takdirini sizlere bırakıyorum" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise özel sektör üzerindeki, vergi, SSK ve enerji yüklerinin, nasıl bir strateji ile azaltılacağının açıklanması gerektiğini vurgulayarak, "Son 3 senedir milletçe büyük sıkıntılar çektik. Sabırla katlandığımız bu sıkıntıların olumlu sonuçlarını da görmeye başladık. Özel sektör üzerindeki, vergi, SSK ve enerji yüklerinin, nasıl bir strateji ile azaltılacağı da açıklanmalıdır. Mevcut teşvik sistemi, bürokratik bir zihniyetle, masa başında, ezbere hazırlanmış olduğundan, kapsama giren 36 ilimizin bile pek çoğu bundan memnun değil. Çünkü bugünkü kamu yönetimini ve bürokrasiyi şu 4 maddede özetlemek mümkündür; ’Yevmel Brifing (her gün toplantı), Mebzulen Tahrirat (çok miktarda boş yazışma), Harfiyen İtaat, Mafiş İcraat’" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gelir vergisi ödemede Sedat Semerci, Mustafa Kaynak, Nihat Zeybekçi, A. Akif Ercan, Necati Kaymakçı, Nevzat Karaalp, İzzet Özer, Mehmet Yakın, Habib Kızıltaş ve Ahmet Tutar, kurumlar vergisi ödemesinde ilk 10’a giren, TEDAŞ Denizli Elektrik Dağıtım Müessesi, Ozanteks, Denizli Cam Sanayi, Küçüker Tekstil, Pamukkale Şarapçılık, Bezsan Tekstil, Zorlu Tekstil, Demsan Denizli Mensucat, Kımıl Tekstil ve Akça Enerji Üretim ve Dağtım Otoprodüktör Grubu, İhracatta İlk 10’a giren, Menderes Tekstil, Değirmenci MDO Group, Denizli Basma ve Boya Sanayi, Küçüker Tekstil, Erbakır Elektronik Bakır, Ozantekstil, Hürsan Havlu, Uslu Holding, Nesa Tekstil ve Deniz Tekstil, borsa tescilinde ilk 10’a giren, Abalıoğlu Tekstil, Toprak Mahsülleri Ofisi, Cengiz Gündüz, Abalıoğlu Pamuk, Konfurt Gıda, Özen Tekstil, Uşak Şeker Fabrikası, S.S. 57 No’lu Sarayköy Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, S.S.134 No’lu Denizli Pamuk Tarım Satış Kooperatifi ve Evran Çırçır temsilcilerine Vali Gazi Şimşek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ödüllerini verdiler.
Ödüllerini alan sanayici ve işadamları toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Vali Gazi Şimşek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’ye onur ödülleri verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ödül töreninin ardından Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yi makamında ziyaret ederek, meclis üyeleri ile fotoğraf çektirdi. Hisarcıklıoğlu, Valiliği ziyaretinin ardından Çardak Havaalanı’ndan uçakla Denizli’den ayrıldı.

Denizli-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?