7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Vergi şampiyonları ödüllendirildi

VERGİ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Denizli'de 2009 yılı vergilendirme dönemi Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde dereceye girenler Maliye Sarayı'nda düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildi.

Ödül törenine Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Belediye Başkan Yardımcsı Mustafa Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, daire müdürleri ile Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde dereceye girenler katıldı. Gelirler Vergisi'nde 25 kişi ile Kurumlar Vergisi'nde 25 kurumun temsilcilerinin ödüllendirildiği törende bir konuşma yapan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, amaçlarının düzenlenen çeşitli etkinliklerle mükelleflerin yüreklendirilmesi olduğunu söyledi.

 21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanmakta olan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında gerek mükellefler için gerekse kurum çalışanları için yüreklendirici etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Tunçağıl, "Sadece en yüksek vergi ödeyen değil, az kazanıp da vergisini tam ve zamanında ödeyen mükelleflerimize de teşekkür ediyoruz. Denizli vergi konusundaki değerlendirmede iyi durumdadır. 2010 yılında net tahsilatımız 1 milyar 163 milyon TL olarak gerçekleşti. KDV'de de 2009 yılında 258 milyon lira olan tahsilat 2010 yılında 310 milyon liraya yükseldi. Bu yaklaşık yüzde 30'luk bir artış anlamına geliyor. Gelir İdaresi son iki yılda etkinliğini katlayarak artırmıştır. Kayıt dışı ile olan mücadele şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da etkin şekilde sürdürülecektir. İlimizde vergi sıralamasında dereceye giren kurum ve kişilerimizi kutlarken hayırlı kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen de 2009 yılında çalışıp kazanan ve vergisini ödeyen tüm mükelleflere teşekkür ederek, "Ekonomik krizi Denizli olarak çok çabuk atlattık. Bunda da Denizli insanının çalışkanlığı ve girişimciliği ön plana çıkıyor. Sigortalı çalışan sayısında kriz öncesine göre 8 bin kişilik bir artış meydana gelmiştir. Denizli'den yapılan ihracatta da rekor kırılmıştır. Bunları yeterli görmüyoruz. Denizli olarak daha fazlasını gerçekleştirebilecek kapasiteye sahibiz" dedi. Devletin temel gelirini verginin oluşturduğunu ve bu nedenle kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Erkmen, "Devlet açısından verginin nasıl düzenli ve tam olarak tahsil edilmesi önemliyse, mükellef açısından da verginin en iyi şekilde kullanılması önemlidir. Ekonomik açıdan 2011 ve daha sonraki yılların daha iyi olacağını düşünüyorum. Denizli hayırseverlikte ülkemizde ön plana çıkan bir il. Bu da hayırseverlerimiz sayesinde gerçekleşiyor. Vergisini veren ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan her mükellefimize tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk 25 sırayı paylaşan kişi ve kurumların temsilcileri Vali Erkmen tarafından plaket ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Gelir Vergisi'nde ilk üç sırayı Ahmet Gökşin, Habip Kızıltaş ve Vedat Erikoğlu, Kurumlar Vergisi'nde ise Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş., Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.ve Bereket Enerji Üretim A.Ş. aldı.

VERGİ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 09:56:01
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?