2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Vergi şampiyonlarına ödül

Denizli'de, 2007 yılındaki faaliyetleri sebebiyle 2008 yılında en fazla vergi verenler ile 40 yılı aşan vergi mükelleflerine ödül verildi.

Vergi Haftası kapsamında Denizli Ticaret Odası'nda (DTO) düzenlenen törene, Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve davetliler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından konuşan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, vergi vermenin önemine değinerek, "Devletten bir takım taleplerin istenmesi, ancak buna katkıda bulunmakla gerçekleşebilir. Herkesin vergi ile ilgili görevlerini yerine getirmesi gerekir" dedi.

Öncelikli hedeflerinin kayıt dışını önlemek olduğunu belirten Tunçağıl, şöyle konuştu: "Bunun yanı sıra kayıt içinde bulunanlara da hakkettiği sağlıklı bir ortamda ticari faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz."
Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz ise, Denizli'nin Türkiye'de kendi kendine yeten illerden biri olduğunu belirterek, "Denizli, geçen yıl 660 milyon TL vergi vermiştir. Bu Denizli'nin vergi konusunda hassasiyetini ortaya koyuyor. Yaşanan bu krizin bir an önce son bularak vergi mükelleflerinin daha rahat biçimde iş yapması en büyük arzumuzdur" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Geçen yıl en çok gelir ve kurumlar vergisi ödeyen 50 kişiye ödül verilirken, vergi mükellefi olarak 40 yılını aşan ve bu görevini hiç aksatmayan 25 kişiye de plaket ve onur ödülleri verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 20:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?