2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Verilen sözler yerine getiriliyor

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli için sonucunda seçimi kaybetmekte olsa yapamayacakları hiçbir fedakarlığın bulunmadığını söyledi.

Denizli Belediye Başkan Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Fatih Mahallesi sakinleriyle Adil Demirören İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda bir araya gelerek sorunları dinledi. Yoğun katılım sebebiyle birçok kişinin çadırın dışında kaldığı toplantıda, yaklaşık beş yıl önce Fatih Mahallesi'ndeki toplantıda broşürler dağıtıldığı ve broşürlerde neler yapılacağına yer verildiği belirtilerek, "O zaman verdiğimiz sözlerin hepsini tuttuk. Her mahalleye gittiğimizde 'Söz verip
tutmadığımız bir şey var mı? Verdiğimiz ama tutmadığımız bir şey var mı?' diye soruyoruz. Çok şükür beş yılda verilen sözlerden daha fazlasını yaparak sizin karşınıza geldik" dedi.

Türkiye'de hiçbir belediyenin seçime kısa süre kala alt yapı gibi görünmeyen yatırımlara girmek istemeyeceğini belirten Zeybekci, şöyle konuştu: "Biz asfalt yapmaya, içme suyundaki patlakları tamir etmeye gelmedik. Bu basit işleri yapmak için bize gerek yok. Bu zaten yapılır. Biz büyük yatırımları sizlere kazandırmak için, Denizli'yi vizyon kent yapmak için geldik. Beş yılda Denizli'yi ülkede parmakla gösterilen Ege Bölgesi'nde de özenilen şehir haline getirdik. İzmir'de bir kavşak iki üç yılda yapılırken biz sadece her biri 100 günde biten yedi köprülü kavşak yaptık."

İzmir'de artık bunların konuşulduğunu anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beş yıl önce sizlere geldiğimizde bir daha seçilme kaygısıyla hareket etmeyeceğiz dedik. Başlattığımız dev alt yapı hamlesiyle bunu gösterdik. Kimse seçim öncesi bu riske girmek istemez. Çünkü yerin altına yapılan bir yatırımdır. Günlerce insanlar kapatılan yollarda, tozda, çamurda mağdur olacak. Ama bizim bu şehir için yapmayacağımız fedakarlık yok. Denizli için, sonucunda seçim kaybetmekte olsa yapamayacağımız hiçbir fedakarlık yoktur. Yeter ki bu şehrin alt yapısı bir daha sorun olmayacak şekilde tamamlansın."

Mahallede kapalı pazar yeri ve çocukların boş zamanlarını geçireceği bilgi evinin kısa süre sonra faaliyete geçeceğini belirten Zeybekci, mahallede lise isteyen velilere de müjdeyi verdi. Okul konusunda Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TOKİ'nin işbirliği yaptığını anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üçler Gümüşler tarafında 650 dönümlük bir yeri TOKİ'ye verdik. TOKİ, bunun karşılığında 45 trilyonluk okul yapacak. Denizli'ye okul yapılmasıyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. Denizli Valiliği'yle belirlediğimiz her yere okul yapılacak. Bunun içinde Fatih Mahallesi de var. Adı da sizin istediğiniz olan Fatih Lisesi olacak."

Baraj Gölü'nün etrafının cazibe merkezi haline geleceğini anlatan Nihat Zeybekci, Çevre Yolu'nun tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 09:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?