7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

'Ya gelinlik ya kefen’

DENİZLİ'ye Muş'tan getirilerek, kendisinden 18 yaş büyük çiftçiyle 6 bin YTL başlık parası karşılığı imam nikahıyla evlendirilen 14 yaşındaki B.Ç., gerdek gecesi doktorlara sığındı. 18 yaşındaki ağabeyinin, ‘Ya gelinlik giyersin ya da mezara girersin’ tehdidiyle evlenmek zorunda kaldığını söyleyen B.Ç., ailesine dönmek istemedi.

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Örenkent Köyü'nde çiftçilik yapan ailenin kızı B.Ç., Denizli'nin merkeze bağlı Gözler Beldesi'nde oturan 32 yaşındaki Süleyman Hazar'a, iddiaya göre 6 bin YTL başlık parası karşılığı verildi. Pazartesi günü Denizli'ye getirilen B.Ç. Gözler Beldesi'nde imam nikahının ardından aile arasında yapılan düğünle, çiftçi Süleyman Hazar ile evlendirildi.

B.Ç. ilk gece yorgun olduğunu söyleyerek gerdeğe girmedi. Ertesi gece damadın kız kardeşiyle yatan küçük gelin, üçüncü günün gecesinde de çok hasta olduğunu söyleyerek Süleyman Hazar'ı kandırdı. Eşi ve kayınpederi Hüseyin Hazar tarafından Özel Sağlık Hastanesi'ne getirilen B.Ç. burada kendisini muayene eden doktora para karşılığı satıldığını, zorla evlendirildiğini söyleyerek, durumun polise bildirilmesini istedi.

Doktorların haber vermesiyle Özel Sağlık Hastanesi'ne gelen polis ekipleri, B.Ç.'yi koruma altına aldı. Küçük kızın zorla evlendirildiği Süleyman Hazar ile babası Hüseyin Hazar da gözaltına alındı.

“YA GELİNLİK YA KEFEN”

B.Ç., ailesine evlenmek istemediğini söylediğini, ağabeyi tarafından tabancayla tehdit edildiğini belirtti. B.Ç., “Ağabeyim Ziya, başıma tabanca dayayarak ‘Ya gelinlik giyersin ya da mezara gidersin’ dedi. Çaresiz razı oldum” diye ifade verdi.
B.Ç.'nin Denizli'ye getirilmesinde aracı olan inşaat işçisi 34 yaşındaki Medeni Çınardal da yakalanarak gözaltına alındı.

YURDA YERLEŞTİRİLECEK

Küçük yaştaki çoçuğa cinsel istismar, zorla alıkoyma ve hürriyeti tehdit iddiasıyla adliyeye sevkedilen Süleyman Hazar, babası Hüseyin Hazar ile olaya aracılık eden Medeni Çınardal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Koruma altına alınan B.Ç., mahkemede ailesine teslim edilmeyi istemediğini söyledi. Mahkeme, B.Ç.'nin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Kız Yurdu'na teslim edilmesine karar verdi.

İstemediği kişiyle başlık parası yüzünden evlendirilmekten hasta numarası yaparak kurtulan B.Ç.'nin Denizli dışında bir yetiştirme yurduna gönderileceği bildirildi. B.Ç.'nin Muş'taki babası Şefik Ç., annesi Aynur Ç. ve ağabeyi Ziya Ç.'nin de ifadeleri alınacak.

Özel Sağlık Hastanesi yöneticisi Yüksel Turhan, hasta olduğunu söyleyerek hastaneye gelen 14 yaşındaki B.Ç.'nin zorla tutulduğunu öğrendiklerini belirterek, “Acil servise gelen B.Ç. kendisini muayene eden doktor arkadaşımızdan yardım istemiş. Biz de hastane olarak polise haber verdik, gelen polis kişileri gözaltına aldı” dedi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?