7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Yabancı sermayeli cam fabrikası açıldı

İsviçre merkezli ileri teknoloji ürünü cam üreten, dünyanın 6 ülkesinde fabrikası bulunan ve 7. fabrikayı Denizli'de kuran EuropTec Glass and Polymer Technologies fabrikası, Denizli Valisi Hasan Canpolat tarafından açıldı. 

Merkeze bağlı Üçler beldesi Hacıeyüplü mevkiinde 13 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip yıllık 100 bin metrekare ileri teknoloji ürünü cam üretecek olan fabrikanın açılışına Vali Hasan Canpolat'ın yanı sıra EuropTec CEO'su Andreas Lauterburg, EuropTec Türkiye Genel Müdürü Halim Altıntaş, EuropTec Yönetim Kurulu üyesi Peter Kappeler ile yerli ve yabancı davetliler katıldı. 

Açılış töreninde konuşan EuropTec Türkiye Genel Müdürü Halim Altıntaş, ülkenin kalkınmasının yegane yolunun sanayinin gelişmesinden geçtiğini belirterek, "Denizli bu konuda atılımını sürdürüyor. Yüzde 100 yabancı sermayeli bu yatırım, yabancı sermayenin Denizli'ye çekilmesi açısından önemli bir adımdır" dedi. 

EuropTec Yönetim Kurulu üyesi Peter Kappeler de konuşmasında, Denizli ekonomisine önemli bir katkı yapacak olan bu yatırımı Denizli'de yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde yatırımlarımız olmasının yanı sıra maliyetleri daha da düşürmek için yapılacak yeni bir yatırım için Denizli'yi uygun gördük. Bu fabrikayı kurmamız aşamasında Denizlili dostlarımızın yardımları oldu. Zamanla bu yatırımlarımızı daha da büyütmek istiyoruz" diye konuştu. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilen yatırımda emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tesisin burada kurulmasının önemli olduğunu anlatan Canpolat, şöyle konuştu: "Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olmadığı halde Avrupa hukukunu benimseyen ve dünya şartlarında üretim yapabilen tek ülkedir. Son yıllarda Türkiye'ye yabancı yatırım gelmesinde bunun etkisinin olduğunu biliyoruz. Denizli'de Türkiye'nin yaşadığı gelişmelerden payını alıyor. Denizli insanı uluslararası iş kurallarına göre iş yapmayı bilen girişimcilere, Denizli'de, yatırım için her türlü olumlu şarta sahip. EuropTec firmasını ilimize yaptığı yatırımdan dolayı kutluyor, bu yatırımın genişleyerek süreceğini umuyorum." 

Konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesi Vali Hasan Canpolat, EuropTec CEO'su Andreas Lauterburg, EuropTec Yönetim Kurulu üyesi Peter Kappeler tarafından kesildi. 

Açılışın ardından Vali Hasan Canpolat ve davetliler fabrikayı gezerek incelemelerde bulundular, üretilen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 18:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?