7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Yağma ve tehdit olaylarına adı karışan 12 kişiye gözaltı

Denizli merkezi ve Babadağ İlçesinde jandarma ve polis tarafından yürütülen ortak operasyonda, çek senet tahsilatı, haraç isteme, yağma, tehdit olaylarına adı karışan 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişiden 8'i tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Denizli ve Babadağ İlçesinde, E.S. liderliğindeki 12 kişilik grubun suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları yönünde haber alınması üzerine 6 ay süren istihbarat çalışması yapıldı. Yapılan çalışma neticesinde, şahısların çeşitli tarihlerde haraç, gasp, yağma, çek senet tahsilatı gibi suçların yanı sıra Babadağ Belediyesi'ne ödenmesi gereken kiraların ödenmemesi, buna karşılık belediye başkanı ve belediye çalışanları üzerinde baskı ve tehdit oluşturdukları iddiası başta olmak üzere toplam 18 olayı gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. İstihbari çalışmanın tamamlanması üzerine şüphelilerin yakalanması maksadıyla operasyon yapıldı. Operasyonda, 12 şüphelinin ev ve işyerlerinde 3 ruhsatsız tabanca, bir kuru sıkı tabanca, 2 şarjör, 2 sustalı bıçak, 20 adet çeşitli çap ve markalarda fişek, 81 senet, 803 adet teminat senedi, 3 çek, bir bilgisayar kasası, 2 sahte sürücü belgesi ve bir zırhlı otomobil ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden E.S. M.S.D., A.A., O.T., B.A., R.G., H.G. ve Y.K. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişi de serbest bırakıldı. O.B. isimli şahsın ise yakalanması çalışmaları sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 17:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?