3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Yanan oğluna derisini verdi

Denizli'de bir apartmanın kalorifer dairesinde meydana gelen patlamada vücudunda yanıklar oluşan şahsa, annesinden alınan deriler operasyonla nakledildi.

Denizli'de yaklaşık 4 ay önce apartman dairesinin kaloriferini tinerle yakmak isterken meydana gelen patlamada feci şekilde yanan 30 yaşındaki Kemal Eski, yapılan operasyonla yeniden hayata döndü.

Uzmanlar, vücudunda yüzde 60 yanık bulunan evli ve 2 çocuk babası Eski'nin yaşaması için bir başkasından alınan derinin kendisine nakledilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine anne Hafize Eski (70), oğluyla birlikte ameliyat masasına yatarak, iki ayrı operasyonda kol, bacak ve sırtından deri alınmasını kabul
etti. Anneden ve kendisinden alınan seri deri nakilleri operasyonları ile yaşama dönen Kemal Eski, 4 ay sonra Denizli Devlet Hastanesi'nden taburcu edildi.

Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Çilengir, hastanın hayati tehlikeyi atlatmasının annesinden transfer edilen deri nakil operasyonları sayesinde olduğunu belirterek, "Hastamızın geniş yanıkları olması nedeniyle otogreft dediğimiz hastanın kendisinden alınarak yapılan ameliyatları kısıtlıyordu. Anneden alınan deriler 30-40 gün içinde hastanın vücudu tarafından reddedilerek atılsa da geçici olarak deri işlevini görmüş ve bize hastanın deri grefti alınan bölgelerinin iyileşmesi süreci daha rahat geçirilerek zaman kazandırmış ve hastanın yanık olmayan bölgelerinden tekrar tekrar deri nakli yapılmasını sağlamıştır" dedi.

Kemal Eski, annesi ve doktoru Mehmet Çilengir sayesinde hayatta olduğunu dile getirerek, yeniden normal yaşantıya dönmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 19:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?