7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Yanan ormanlık alanlara fidan dikilecek

Denizli Belediyesi'ne bağlı Yerel Gündem (YG) 21 Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi, yazın çıkan yangında kül olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ormanlık alanına 200 fidan dikerek, tekrar yeşillendirecek. 

YG 21 Kadın Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Nazife Doğan, Gençlik Meclisi Sözcüsü Ayhan Soyfidan ve Çocuk Meclisi Başkanı Çiçek Sırma, Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu'yu ziyaret etti. Nazife Doğan, Çevre Komisyonu'nun, çocuk ve gençlik meclisi üyelerinin desteğiyle gösterilecek bir alanı ağaçlandırmak istediğini ifade etti. Ağaç dikmek isteyen herkese yardımcı olduklarını belirten Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, herkesin çevreye karşı bir sorumluluğu olduunu belirterek, "Kullandığımız bir çok malzeme, orman ve orman ürünlerinden yapılmıştır. Kağıttan, mobilyalarımıza kadar her alanda orman ürünlerinden faydalanıyoruz. Ancak tükettiğimizden daha fazla üretmek için bir çabamız yok. Bu nedenle herkesin ağaç dikmesi gerektiğini düşünüyorum. Yazın çıkan yangında yanan üniversitenin ormanlık alanını yeniden yeşillendirebiliriz" dedi. 

Toplantıda, Pamukkale Üniversitesi'nin üst kısmında bulunan ormanlık alana Ocak ayında 200 fidan dikilmesine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?