2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yaralı caretta caretta tedavi altında

Marmaris'te  tüfekle vurulması sonucu bir gözünü kaybeden caretta caretta cinsi kaplumbağa, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bilimsel Araştırma Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Marmarisli balıkçıların yaralı halde bularak Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdiği caretta carettanın durumu, komutanlık tarafından PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.Yakup Kaska'ya bildirildi.

İlk müdahalesi Marmaris'te yapılan caretta caretta, daha sonra Denizli PAÜ Bilimsel Araştırma Merkezi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Tüfek saçmaları sebebiyle sağ gözünü kaybeden 40 yaşında ve 40 kilo ağırlığındaki kaplumbağa, PAÜ'de hastane personeli ve vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Veteriner hekim Barbaros Şahin tarafından bakımı ve tedavisi süren kaplumbağanın su tankına alınabileceği, test edildikten sonra yine Muğla'ya Deniz Kaplumbağa Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüleceği, tamamen iyileşmesinden sonra da doğal ortamına geri bırakılacağı açıklandı.

Veteriner hekim Şahin, "Bu kaplumbağa bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulundu. Yarası oldukça eski. Oradaki veterinerler tarafından ilk tedavisi yapılmış. Gözün dokuları öldüğü için çıkarılmış. Kanama durmadığı için de Doç. Dr. Yakup Kaska tedavisi için Denizli'ye getirdi. Bilimsel Araştırma Merkezi'nde kaplumbağayı tedavi altına aldık. Gerekli müdahaleyi yaparak kanamayı durdurduk. Yaklaşık 5 gündür yaralarının iyileşmesine yönelik tedaviyi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra beslenmesi için sıvı ve antibiyotik tedavileri devam ediyor. Birkaç gün daha tedavi sürecek ve daha sonra doğal ortamına götürülecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 21:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?