2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yardım derneklerine işbirliği çağrısı

SEVGİ ELİ'NDEN YARDIM DERNEKLERİNE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Denizli Belediyesi Sevgi Eli'nden yardım derneklerine işbirliği çağrısı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ile birlikte Kimse Yok mu Derneği'ni ziyaret etti.

Kimse Yokmu Derneği Denizli Şubesi üyeleri tarafından karşılanan Ayşen Zeybekci, yardım derneklerinin ortak hareketini sağlamak amacı ile yeni bir girişim başlattıklarını söyledi. Sosyal yardım yapan kurumların işbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğini belirten Zeybekci, yardım dernekleri arasında sağlanacak koordinasyonla yardımların daha adil dağılımının sağlanacağını dile getirdi. Hayırsever ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören ve gönüllük esasıyla çalışan yardım derneklerinin koordine olması için ilk adımı Sevgi Eli'nin attığını söyleyen Zeybekci, "Ziyaretimizin amacı işbirliği oluşturmak. Ortak çalışmak verimi artıracaktır. Yardım dernekleri olarak birlikte hareket etmeliyiz. Aynı kişilere farklı derneklerin yardımda bulunduğunu biliyoruz. Bu da yardımların adil dağılımının önünde bir engel" dedi.

Yardım dağıtımında zaman zaman suistimallerle karşılaşıldığını, farklı derneklere giden bazı kişilerin iyi niyeti suistimal ettiğini ifade eden Ayşen Zeybekci, "Aynı kişilere birçok yerden yardım giderken bazılarına hiç gitmiyor. Hayırseverlerimizin yardımlarını daha adil şekilde dağıtmak için bu işbirliği şart. Suistimallerin önüne geçmek için biz iyi bir koordinasyonla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliriz. Bu amaçla yardım derneklerine ziyaretlerde bulunarak ortak hareket edilmesi gerektiğini anlatacağız" diye konuştu. Bu tür bir işbirliğinin yapılacak yardımların farklılaşmasını da beraberinde getireceğine dikkat çeken Zeybekci, şunları söyledi:

"Bizim yapamadıklarımızı siz, sizin yapamadıklarınızı biz yapabiliriz. Bu işbirliği aynı zaman da bunu sağlayacak. Bu da gerçekten yardıma muhtaç olanların farklı ihtiyaçlarını giderebilmemizi sağlayacak."

Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Emine Akbaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Ayşen Zeybekci ve beraberindekiler daha sonra hanımlarının el becerilerini artırmak ve hanımların boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla dernek bünyesinde açılan takı tasarım kursunu ziyaret etti.

SEVGİ ELİ'NDEN YARDIM DERNEKLERİNE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:15:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 23:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?