2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yardım paralarına zimmet!

DENİZLİ'DE JANDARMA OPERASYONU

Denizli'de, engellilere yardım için kurulan bir dernek tarafından toplanan paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen Y.S. ve dernek çalışanları yakalandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda, Fiziksel ve Bedensel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği adı altında faaliyet göstererek para toplayan dernek başkanı ve çalışanlar, zimmetlerine para geçirdikleri için yakalandı.

Dernek başkanı Y.S. ve çalışan M.K, E.D, V.V, Y.Ü, T.G, N.Ü., A.K., A.Ü., ve N.Ü. adlı kişilerin bedensel engellilere yardım olarak Denizli merkez, Çivril, Acıpayam, Çameli, Bozkurt ilçelerinde ve Türkiye genelinde usülsüz yardım topladıkları, toplanan paraların büyük kısmını kayıt altına almadan zimmetlerine geçirdiklerini belirleyen jandarma, bu kişilerin makbuz kesmediklerini saptadı. Bu kişilerin, köylerden topladıkları arpa, buğday gibi tarım ürünlerini de makbuz kesmeden satıp paraya çevirdikleri ve toplanan paraları paylaştıkları ortaya çıktı.

Zanlıların ev, işyeri ve dernek merkezinde yapılan aramada, 1 kuru sıkıdan çevirme tabanca, 1 av tüfeği, 13 tabanca fişeği, 1 şarjör, 5 gram esrar, 12 cep telefonu, 17 sim kart, 538 Engelsiz isimli dergi, 19 kesilmemiş perakende fişi, 3 bin 897 kesilmiş perakende fiş, 42 koçan fatura, 2 kayıt defteri, 6 klasör evrak, 5 tanıtım kartı ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler Denizli Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından "zimmetine para geçirme, örgütlü çalışma" suçlarından cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 17:43:01
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 19:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?