2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yatalak hastalara bakım hizmeti

Denizli Belediyesi ve Denizli Devlet Hastanesi, yatalak hastaların bakım ve sağlığı için ortak çalışma yapacak.


Denizli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyeye bağlı ekiplerin, ihtiyaç sahiplerinin evlerindeki bulaşıkları yıkayıp, evin boya ve badanasını yapacağı, DDH'ye bağlı Evde Bakım Hizmetleri görevlilerinin de, ihtiyaç sahiplerinden yatalak olanlara sağlık hizmeti sunacağı kaydedildi. Yatalak olmayan diğer yaşlı ve hastaların sağlık taleplerinin ise zaman içerisinde karşılanacağı belirtildi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri birimi sorumlusu Doktor Ramazan Işık, işbirliği hakkında Sevgi Eli'nde açıklama yaptı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, Denizli Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine Sevgi Eli aracılığıyla yardım elini uzattığını kaydederek, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sevgi Eli aracılığıyla her türlü yardımı yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin bulaşıklarının yıkanmasından evin boya ve badanasına, eşya ve kıyafet yardımından rehabilitasyon merkezlerine getirilip tekrar eve bırakılmasına kadar bir çok yardımımız oluyor.

Yatalak olan hastaların tıbbi müdahalesi Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri birimiyle yapacağımız çalışmayla yapılacak" dedi. Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi Sorumlusu Doktor Ramazan Işık ise, birimin 2006 yılı sonunda bir doktor, bir hemşire ve bir sağlık memuruyla hizmet vermeye başladı. Bugün ise bu ekip bir doktor, 3 sağlık memuru, 2 hemşire, bir ebe, bir sekreter ve bir gezici araçla hizmet veriyor" dedi. Bugüne kadar bin 96 kişiye evde bakım hizmeti sunulduğunu kaydeden Dr. Işık, "Bizim için en önemli kriter yatağa bağlı dediğimiz insanlara bu hizmeti vermektir. Hastaneye ya da sağlık kuruluşuna gidemeyen hastaların ayağına yaş sınırlaması olmaksızın tamamen yatağa bağımlı hastaya hizmet ediyoruz.

Bu işbirliğinin ardından evlerinde yatalak olan hastaların, muayeneleri, normal kontrolleri, yara pansumanı gibi tıbbi tüm ihtiyaçları giderilecek. Diğer bir önemli konu ise bunların sağlıktan ziyade ek ihtiyaçları bulunmaktadır. Yemek yapamayan hastamız olduğu gibi giyinemeyen, evi bakıma ihtiyacı olan hastalarımız oluyor. İşte biz bu durumlarda işin sağlık yönünü ele alacağız, belediyemiz de diğer ihtiyaçları giderecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?