2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yazıcıoğlu, 'Vali' filminin setinde

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'de bulunan Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, ağabeyi merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan ve çekimleri Denizli'de süren 'Vali' filminin setini ziyaret etti.


Denizli Lisesi eski binasında çekimleri süren Çağatay Tosun'un yönetmenliğini yaptığı 'Vali' filminin seti bugün önemli konukları ağırladı. Filmin kahramanı olan merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun kardeşi Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ile valinin çocukları Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve Necla Yavi filmin çekiminin sürdüğü Denizli Lisesi'ne geldiler.


Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'in de katıldığı ziyarette, konukları kapıda filmin yönetmeni Çağatay Tosun ve vali rolünü oynayan oyuncu Erdal Beşikçioğlu karşıladı. Bakan Yazıcıoğlu, kardeşini canlandıran Erdal Beşikçioğlu'nu yanaklarından öptü. Daha sonra filmin çekimlerinin devam ettiği Denizli Lisesi'nin ikinci katına çıkan Bakan Yazıcıoğlu, merhum valinin çocukları ve görevliler bir süre sohbet ettiler.


Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, Köprü dizisinin devamı olan filmin ağabeyinin hayatını anlattığını ve Yazıcıoğlu Ailesi olarak bunun gururunu yaşadıklarını söyledi. Daha önce filmin çekildiği Eskişehir'e giderek film ekibiyle tanışmak istediğini ancak zaman bulamadığı için gidemediğini belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bugün burada Vali filminin çekildiği sette bu ziyareti gerçekleştirmiş olduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Bir yanımda Denizli Valisi diğer yanımda rahmetlik ağabeyimi oynayan Erdal Beşikçioğlu oturuyor. Benim için çok duygusal bir an. Köprü dizisinde rol alan tüm oyuncular gerçekten çok iyi bir oyun çıkardı. Ben sanat eleştirmeni olmadığım için bu konuda fazla bir şey söyleyemiyorum. Ancak duygusal ve görsel olarak çok etkilendim. Özellikle Erdal bey ağabeyime fiziksel olarak da benziyor. Rahmetlinin görsel anlamda malzemesi olduğu için bunları iyi etüt ettiğini biliyorum. Bu benzerliği çok iyi yansıtması bizi çok etkiledi."
Vali filminin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ise, bu işe başlarken bunun büyük bir sorumluluk olduğunun bilincinde olduğunu belirterek, "Rahmetli valimizin çok görseli vardı. Ailesi bana çok yardımcı oldu. Bu görsellerle kendisini yansıtmaya çalıştım. Ben bundan çok büyük bir keyif aldım. Ağzımdan dökülen her kelimeden keyif aldım. Böyle şeyleri de her zaman her yerde söyleyemezsiniz. Ancak bana, bu yolla 60 milyona ulaşmak nasip oldu. Bu işin sorumluluğunu en iyi şekilde yansıtmaya devam edeceğim" dedi.


Oyuncu Erdal Beşikçioğlu daha sonra Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile bir süre sohbet etti.


Toplantının ardından Bakan Yazıcıoğlu, merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun çocukları ve protokol üyeleri film çekimlerini bir süre izledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:44:55
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 18:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice yalçın IP: 88.251.1.xxx Tarih : 2.11.2008 23:57:56

ben denizlinin bekilli ilçesinde okuyorum dizi çekimlerini çok merak ediyorum yetenekli olduğuma inanıyorum bende küçük te olsa bi rol almak istiyorum .teşekkürler