2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yeni dönem projeleri hayata geçiyor

Denizli Belediyesi'nin, yeni dönemdeki 77 dev projede yer alan Hasan Gönüllü Katlı Otopark ve anaokulu yapımı, tüm hızıyla devam ediyor.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde projeyi sürdüren firma, eski cezaevinin bulunduğu alanda, yerin altına bin 200 araç kapasiteli 3 katlı otopark, üstüne de anaokulu yapımına hız verdi. Ocak ayında başlanan çalışmalarda, 13 bin 340 metrekare alanda kazı çalışması yapılırken, 12 metre derinliğe inilerek 120 bin metreküp hafriyat çıkarıldı.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 3 kat ve 6 bloktan oluşacak otoparkta, 3 blok tamamlanırken 2 blokta da inşaatın devam ettiği belirtildi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, hazineye ait arazinin geçmişte satışa çıkartıldığını belirterek, "Biz eski cezaevinin bulunduğu alanı hazineden alıp Denizli'nin ortak kullanımına sunduk. Şimdi Ege'nin en güzel otoparkını inşa ediyoruz. 3 katlı olacak otoparkta bin 200 araç park edebilecek. Ayrıca okul öncesi eğitime verdiğimiz önemin en güzel örneği burada görülecek. 250 öğrenci kapasiteli bir de anaokulu yapıyoruz' dedi.

Hasan Gönüllü Katlı Otopark ve anaokulunun, Haziran ayı sonu gibi hizmete girmesi planlanıyor. Tamamı yerin altına inşa edilecek otoparkın toplam genişliğinin 27 bin 322 metrekare, anaokulunun ise yaklaşık bin metrekarelik alana sahip olacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 22:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?