5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Yeni pazar yeri inşaatları

Denizli Belediyesi tarafından biri uzay çatı olmak üzere, 2 kapalı pazaryeri yapımında sona gelindi.
Denizli Belediyesi, vatandaşların yağmur, çamur gibi olumsuzluklardan etkilenmeden daha hijyenik ortamda alışverişlerini yapmaları sağlamak ve yangın gibi afetlerde ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla şehrin çeşitli mahallelerinde kapalı pazar yerleri yapımına ağırlık verdi. Bu kapsamda, İncilipınar'da Yenimahalle Kapalı Pazaryeri yapımı 30 eylül 2005'de ihale edip 785 bin YTL karşılığında müteahhit firmaya verilerek, yıllarca olumsuz hava koşullarında meydana gelen yağmur ve çamurda alış veriş yapmak zorunda kalan vatandaşların bu sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Geçen yıl Ekim sonunda yapımına başlanan pazaryerin inşaatında sona gelindi. Çatı, aydınlatma ve beton zemin tamamen tamamlanırken, pazaryerinde sadece çevre düzenleme işleri kaldı. 4 bin 985 metrekare kapalı alanı bulunan ve içinde 18 dükkanı ile 225 tezgahın yer aldığı pazaryeri, mahalle sakinlerine daha hijyenik ortamdan alış veriş imkanı sunacak.
Denizli Belediyesi, kapalı pazaryerleri yapımında öncelikli mahalleleri belirleyerek Karaman Mahallesi'ne de kapalı pazaryeri yapımı için çalışma başlattı. Eylül ayında 898 bin YTL'ye ihale edilen pazaryerinin de yapımı tamamlanmak üzere 4 bin 610 metrekare uzay kafesiyle üstü kapalı alanı bulunan pazaryeri 2 kattan oluşuyor. Üst katta 243 satış tezgahı yer alırken, alt katta da 35 dükkan inşa edildi. Yüzde 90 gibi oranı tamamlanan pazaryeri kısa süre sonra hizmete girecek.
Denizli Belediyesi yetkilileri, şehirdeki tüm pazaryerlerinin öncelik sırasına göre üstlerinin kapatılacağını belirterek, ''Denizli'de belediye sınırları içinde açık pazaryeri kalmayacak. Vatandaşların daha modern ve daha temiz mekanlarda alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Duruma göre 9 ya da 10 bölge pazarı kapalı hale gelecek'' dediler.
.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 23:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?