2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yeni vergi dairesi başkanı

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı'na atanan Ali İhsan Tunçağıl, çalışmalarda devlet, mükellef ve personel mutluluğunun sağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı görevinden bir süre önce Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı'na atanan Ali İhsan Tunçağıl, ilçe ve birim amirleri ile bir toplantı yaptı.

Denizli Maliye Sarayı'nda yapılan toplantıda, daha önce yaptığı görevlerle ilgili bilgiler veren Ali İhsan Tunçağıl, Denizli'de de başarılı çalışmaları birlikte yapmayı hedeflediklerini söyledi. 2008 yılı hedeflerine ulaşmak için alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Tunçağıl, "Vergi dairesi olarak açık olmalıyız. Mükeleflere vergi ile ilgili işlerinde yardımcı olmamız, cezadan çok, bilgilendirmeye önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Vergide adaleti ön plana çıkaran çalışmalar yapılacağını, mükellefi incitmeden ama vergi ile ilgili görevlerin yerine getirilmesinde de dikkatli olunması gerektiğini belirten Ali İhsan Tunçağıl, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın temel prensibimizdir. İnsanların daha iyi yaşaması konusunda bize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. İşimizi yaparken, mükellef, devlet, personel mutluluğu sağlanmalıdır. Vergi ile ilgili görevini yerine getiren mükelleflerin haksız rekabete uğramasını önlemeliyiz. Kazanmayandan vergi almayacağız. Kazananandan da kazandığı oranda vergi alınması için çalışacağız. Mükellef odaklı çalışacağız" dedi.

1956 yılında Antalya'da doğan Ali İhsan Tunçağıl, daha önce Adana Defterdar Yardımcısı, Tekirdağ, Balıkesir ve Manisa defterdarlığı ile Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?