3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Yerel siyaset akademisi kuruluyor

DENİZLİ'DE YEREL SİYASET AKADEMİSİ KURULUYOR

Habitat İçin Gençlik Derneği tarafından başvurusu yapılan ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Denizli'de Yerel Demokrasi Akademisi kuruluyor.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Meclisi ve çalışma grupları tarafından yürütülecek olan proje kapsamında halk temelli kapasite geliştirme, bilinçlendirme, kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Akademi, Dünya Yerel Demokrasi Akademisi (WALD), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) gibi kuruluşların desteği ile yürütülecek. 8 ilde yürütülecek olan proje kapsamında temmuz ayında 48 asistan eğiticinin yetiştirilmesi planlanıyor. Yetiştirilen bu 48 eğitmen sayesinde 600 savunucunun yetiştirilmesi ve bunların da bilgilendirme çalışmaları ile toplamda 6 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Başta kadın, genç ve engellilerin kendi hakları hakkında bilgi edinmelerini ve kapasite gelişimlerini sağlamayı amaçlayan Yerel Demokrasi Akademisi kapsamında, Sürdürülebilir Kalkınma, Demokratikleşme ve Yönetişim, Karar Alma Süreçlerine Katılım, Kadın-Genç-Engellilerin Kentsel Dönüşümde Önemi, Karar Alıcılarla Güçlü İletişim, Karar ve Uygulamaların Takibi dersleri verilecek.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Denizli Belediyesi Kent Konseyi’nin bundan önceki bir çok projede pilot il seçildiği gibi bu projede de Ege bölgesinde tek, Türkiye de 8 ilden biri olarak, yerel demokrasi akademisi projesinin bir parçası olmayı başardığını, bunun da Denizli Belediyesi Kent Konseyi’nin dinamik ve duyarlı yapısından kaynaklandığını belirtti. Çınar, "Yerel Demokrasi Akademisi eğitimleri Kent Konseyi binası bünyesinde verilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2010 Pazartesi 16:17:03
Güncelleme :9 Ağustos 2010 Pazartesi 18:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?