3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Yılana benzeyen biber!

ÇINGIRAKLI YILAN DEĞİL, YEŞİL BİBER

Denizli'de çıngıraklı yılana benzeyen yeşil biberi gören Sıhhi Tesisatçılar Kalorifer, Doğalgaz, Tesisatçıları ve Güneş Enerjisi İmalatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Saim Sücüllü, biberi ilk gördüğü zaman hayrete düştüğünü söyledi.

Sıhhi Tesisatçılar Kalorifer, Doğalgaz, Tesisatçıları ve Güneş Enerjisi İmalatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Saim Sücüllü, hafta sonunda 1200 Evler Pazarı'na giderek mutfak ihtiyaçlarını karşıladı. Aldığı malzemeleri eve getiren Saim Sücüllü, yemek için hazırlandığı yaklaşık 6 santimetre boyundaki biberi görünce şaşkına döndü. Dili ve başıyla tam bir çıngıraklı yılana benzeyen yeşil biberi yemekten vazgeçen Sücüllü, biberi dükkanına getirerek herkese göstermeye başladı. Biberin ağız bölümünden

çıkan küçük başka bir biberin dil görüntüsü verdiği ve başın tamamen yılan başına benzediği biberi görünce şaşkına döndüğünü belirten Saim Sücüllü, "1200 Evler Pazarı'nda yaptığım alışverişte aldığım biberin yılana benzediğini görünce yemekten vazgeçtim. Dükkanıma getirerek herkese gösteriyorum" dedi.

İnsanların beslenmesine ne kadar dikkat etmesi gerektiğini biberi görünce daha iyi anladığını belirten Saim Sücüllü, "Bunların genleriyle oynandığı zaman nelerle karşılaşılacağını ilk defa bir biberde, bir yılan nüvesini gördüğüm zaman hayretler içinde kaldım. Daha önce genleri ile oynanan patates, salatalık ve patlıcan gibi ürünlerde, dolaba konulduğu zaman şekil değiştirdiğini söylerlerdi. Ama bu biberi gördükten sonra insanların organik tarıma verdiği önem konusunda onlara hak verdim" diye konuştu.

ÇINGIRAKLI YILAN DEĞİL, YEŞİL BİBER
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:52:01
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?