2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yol uzun geldi, tünel kazdı

Denizli'nin Çameli ilçesinde bir kişi tarlasına daha kolay ulaşabilmek ve sulayabilmek için evi ile tarlası arasında bulunan tepeye 20 metrelik tünel kazdı.
Taşçılar köyündeki evi ve tarlası arasındaki kayalık tepe nedeniyle her gün 3 kilometre yürümek zorunda kalan Mustafa Baş adlı çiftçi, çareyi tepenin altına tünel kazmakta buldu.


66 yaşındaki Mustafa Baş, evi ve tarlası arasındaki kayalık tepe nedeniyle her gün 3 kilometre yürümek zorunda kaldığını bu durumu önlemek içinse böyle bir yola başvurduğunu anlattı. Kendisini Ferhat ile Şirin efsanesindeki Ferhat'a benzeten Mustafa Baş, "Ferhat Şirin'i için ben de tarlam için dağları deldim" dedi.
Tünel kazmaya karar verdiği gün kendisini gören komşularının delirdiğini sandıklarını ve "Bu işi bitiremezsin" dediklerini söyleyen Baş "Tarlaya kolay ulaşmak ve de sulama suyu götürebilmek için bu tüneli açtım. O zamanlar bana herkes bu tüneli bitiremezsin dediler ama ben çalışarak bitirdim. Şimdi hem evime kolay ulaşıyorum hem de tarlam için sulama suyu akıyor buradan. Kazdığım kaya çok sert bir kaya değil. Kazdıkça eriyor ve yumuşuyordu. Bu nedenle kolay oldu" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 19:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?